h

Waterschapsverkiezingen

16 november 2008

Waterschapsverkiezingen

Onlangs hebt u een enveloppe op de deurmat gekregen met daarin de stembiljetten voor de verkiezingen voor het bestuur van het waterschap Brabantste Delta. Voor veel mensen zal de eerste reactie zijn: wat moet ik daarmee? De SP doet immers niet mee met een lijst. Zie het volgende artikel van kamerlid Ronald van Raak met de redenen waarom. De SP brengt wel een stemadvies uit. En dat is op Water Natuurlijk. Klik verder voor de zes redenen om Water Natuurlijk te stemmen.

Zes redenen om te
stemmen op lijst 4:
Water Natuurlijk (WN)
Waterschap Brabantse Delta
Verkiezingen november 2008

1. Water Natuurlijk is dé groene partij voor veiligheid
WN zorgt voor schoon en natuurlijk ingericht water waaraan en waarop het veilig en goed wonen, werken en recreëren is. Stevige waterkeringen langs het water om de regio te beschermen tegen overstroming en hoge en brede groene dijken waarop ruimte is voor weilanden, bomen, fiets- en wandelpaden. Regelmatig onderhoud en controle van dijken en kades heeft prioriteit.

2. Water Natuurlijk is dé partij voor schoon natuurlijk water en recreatie
WN staat voor een gezond en zo natuurlijk mogelijk watersysteem waardoor zwemmen in open water weer mogelijk wordt, en kikkers, vissen, padden, salamanders, waterkevers en libellen weer kunnen terugkeren. WN wil dit bereiken door het opruimen van blauwalgen, bestrijdingsmiddelen, fosfaten, stikstoffen en andere verontreinigingen in het water. WN zorgt voor schoon en natuurlijk water zodat u er kunt vissen, roeien en kanoën en in de omgeving ervan kunt genieten van de natuur, wandelen, fietsen, picknicken en zo meer. Het historische water in steden en dorpen dient weer zoveel mogelijk terug te komen.

3. Water Natuurlijk is dé klimaatpartij
WN pleit voor meer ruimte voor water om in de toekomst de te verwachten regen als gevolg van de klimaatverandering te bergen en kiest niet voor een systeem van beton of steen maar voor groene natuur oplossingen en slim meebewegen met het water. Hierbij werken we samen met bewoners en grondeigenaren.
De verdroging tegengaan door verhoging van de grondwaterstand, waardoor de daling van de bodem wordt stopgezet, bomen en planten weer alle kans krijgen te groeien en insecten en vogels hun natuurlijke habitat terugkrijgen.

4. Water Natuurlijk is dé duurzame partij
WN wil een waterschap dat maatschappelijk verantwoord ondernemen én duurzaamheid hoog in het vaandel heeft. De zwakkeren in de samenleving worden zoveel mogelijk ontzien. WN streeft nadrukkelijk naar een personeelsbestand van het waterschap dat een afspiegeling vormt van de samenleving.
Het waterschap dient een duurzame organisatie te zijn die gebruik maakt van groene stroom via slibvergisting, windenergie, zonnepanelen, waterkracht e.d.

5. Water Natuurlijk is dé kostenbewuste partij
WN wil dat het waterschap uw belastinggeld kostenbewust investeert. Prioriteit heeft efficiënte bedrijfsvoering, besparingen invoeren waar mogelijk en de bureaucratie terugdringen. Bevorderen van spaarzaam watergebruik door derden. Het principe van de “vervuiler betaalt”. Een onafhankelijke rekenkamer voor een jaarlijkse controle van het waterschap en een objectief verslag hierover aan de belastingbetaler.

6. Water Natuurlijk is dé partij met actieve bestuurders
WN heeft kandidaten met veel kennis,visie en ervaring op het gebied van water o.a. als bestuurder van een waterschap, gemeenteraadslid, lid van provinciale staten, bedrijfsleven en/of kandidaten die zijn betrokken bij natuur en milieuorganisaties. De basis van die visie over het waterschapsbeleid is een evenwichtige balans tussen mens, milieu en economie. Jaarlijks willen wij u via de media informeren over datgene wat WN heeft bereikt.

Vul hierboven uw contactgegevens in. We gebruiken deze gegevens om persoonlijk contact met u op te kunnen nemen.
Meer informatie staat in ons 
privacy reglement

 

Volg SP Roosendaal

U bent hier