h

Burgemeester spreekt onaanvaardbaar uit over motie aanvullende maatregelen coffeeshops

6 januari 2009

Burgemeester spreekt onaanvaardbaar uit over motie aanvullende maatregelen coffeeshops

Was de raadsvergadering van 17 december bijzonder te noemen, op 18 december
vond weer een voor de Roosendaalse politiek uniek moment plaats, want burgemeester Marijnen sprak waarschijnlijk voor het eerst in 18 jaar een onaanvaardbaar uit over een ingediende motie.

Deze motie over aanvullende maatregelen voor de coffeeshops was ingediend door de SP en mede ondertekend door de complete coalitie (PvdA, Roosendaalse Lijst en Groen Links).
Toen na de tweede termijn duidelijk werd dat de burgemeester de motie niet uit wilde voeren verbleekte de steun voor de motie als sneeuw voor de zon en waren er twee mogelijkheden. Of de motie zou in stemming gebracht worden en de meerderheid niet halen, omdat de coalitiepartijen tegen zouden stemmen of de motie zou aangehouden worden tot het moment dat de Cannabisnota 2009 definitief zal zijn.
De SP fractie heeft voor de tweede mogelijkheid gekozen, omdat het voor ons belangrijker is dat er op termijn aanvullende maatregelen genomen worden op het gebied van gezondheid, handhaving en verstrekking soft voor de lokale markt.
De SP fractie heeft de coalitiepartijen gezichtsverlies bespaard door de motie in te trekken, maar gaat ervan uit dat de coalitiepartijen initiatieven in dit kader blijven ondersteunen.
Ook in de Tweede Kamer staat het onderwerp drugsbeleid de komende maanden op de agenda. Na de behandeling van de drugsnota in de kamer en bij het definitief vaststellen van de nota cannabisbeleid 2009 zal de fractie de motie al dan niet in gewijzigde vorm wederom indienen in de gemeenteraad. Wordt vervolgd

Vul hierboven uw contactgegevens in. We gebruiken deze gegevens om persoonlijk contact met u op te kunnen nemen.
Meer informatie staat in ons 
privacy reglement

 

Volg SP Roosendaal

U bent hier