h

Gemeente koopt Vierhoeven van RBC

9 februari 2009

Gemeente koopt Vierhoeven van RBC

PvdA wethouder neemt een loopje met de waarheid

De SP fractie heeft de verkoop van sportpark Vierhoeven gesteund, ondanks het feit dat de uitkomsten van het onderzoek naar de sportcarrousel geen onderdeel uitmaakte van de besluitvorming. Omdat het zonneklaar is dat de oplossing voor het tekort aan velden gevonden moet worden door de verhuizing van één van de verenigingen van sportpark Hulsdonk en RBC op korte termijn geld nodig heeft hebben we ingestemd.

De manier waarop dit door het college uitgevoerd is verdiend echter geen schoonheidsprijs. PvdA wethouder van Griensven neemt een loopje met de waarheid en toont zich een rasopportunist. Uit vier geheime stukken blijkt dat er wel degelijk een verband is tussen de snelle besluitvorming en de financiële positie van RBC.
Uit verslagen van september en november 2008 van de toetsingscommissie die het gemeentebestuur (de wethouder) adviseert over het financieel beleid, wordt duidelijk dat al in september 2008 de aankoop van Vierhoeven geadviseerd wordt vanwege de slechte financiële positie van RBC.
Ook geeft deze wethouder aan dat het belangrijk was om snel te handelen, zodat de “hoofdprijs niet betaald behoeft te worden”. Ook dit is niet gebaseerd op de waarheid, omdat uit het taxatierapport (dat ook geheim is) blijkt dat er een reële prijs betaald is.
Het derde geheime stuk is een overzicht van betalingsachterstanden van RBC van december 2008. Ook hieruit blijkt zonneklaar dat het verkopen van Vierhoeven voor RBC absoluut noodzakelijk is om op korte termijn te overleven.
Door de weigering van de wethouder om de verslagen van de Toetsingcommissie openbaar te maken blijft het hangen wie er nu niet de waarheid spreekt: de wethouder of de SP.
Ook heeft de wethouder zelf een zware hypotheek gelegd op de onderhandelingen met de verenigingen, want die kunnen nu meer eisen stellen en dat kan de gemeente wel eens meer gaan kosten dan dat nu gedacht wordt.
Indien er op 1 juni van dit jaar nog niet gestart is met de werkzaamheden zal de SP fractie de wethouder dan ook zeker ter verantwoording roepen. Wordt vervolgd.

Vul hierboven uw contactgegevens in. We gebruiken deze gegevens om persoonlijk contact met u op te kunnen nemen.
Meer informatie staat in ons 
privacy reglement

 

Volg SP Roosendaal

U bent hier