h

Bestijding werkloosheid onder jongeren

11 mei 2009

Bestijding werkloosheid onder jongeren

In BN/De Stem van zaterdag 9 mei jl. staat een artikel met als kop “Geen werk voor jeugd”. In dit artikel worden grote zorgen geuit over de toekomst van 27.730 schoolverlaters in Noord-Brabant.
In het artikel wordt gemeld dat er een pakket aan maatregelen bedacht wordt om duizenden werkloze jongeren zo goed mogelijk door deze moeilijke periode te loodsen. Er wordt onder andere ingezet in exit gesprekken met leerlingen die eindexamen doen met als doel het overtuigen van leerlingen dat het gegeven de huidige situatie beter is om een nieuwe opleiding te beginnen.
De SP fractie heeft bij de algemene politieke beschouwingen van 9 april jl. al gepleit voor een actieve bijdrage van de gemeente bij de bestrijding van jeugdwerkloosheid.
Naar de mening van de SP verdient een initiatief van het onderwijs zoals hierboven genoemd steun van de gemeentelijke overheden en de gemeente Roosendaal in het bijzonder. Door het beschikbaar stellen van de kennis van de medewerkers van het Werkplein Roosendaal en medewerkers van de Sociale Dienst is het mogelijk om zoveel mogelijk jongeren aan een baan te helpen.
De jongeren die ervoor kiezen om werk te zoeken kunnen hierbij in een kort traject begeleid worden naar werk, waarmee een bijdrage geleverd wordt in het zo laag mogelijk houden van de jeugdwerkloosheid.

De fractie van de SP heeft de volgende vragen:

    1. Is het college op de hoogte van de initiatieven zoals hierboven genoemd?
    2. is het college bereid om op korte termijn een bijdrage te leveren om de werkloosheid onder jeugd zo laag als mogelijk te houden?
    3. zo, nee waarom niet?
    4. zo ja, wat voor acties gaat u ondernemen?

Ik verzoek u de vragen te beantwoorden in de commissie Bestuur van dinsdag
12 mei 2009

Namens de fractie van de SP,
Peter den Hartog

Vul hierboven uw contactgegevens in. We gebruiken deze gegevens om persoonlijk contact met u op te kunnen nemen.
Meer informatie staat in ons 
privacy reglement

 

Volg SP Roosendaal

U bent hier