h

College misbruikt vertrouwelijkheid bij overeenkomst met Strukton over parkeergarage Nieuwe markt

11 mei 2009

College misbruikt vertrouwelijkheid bij overeenkomst met Strukton over parkeergarage Nieuwe markt

De SP heeft morgen 2 Raadmededelingen over de parkeergarage Nieuwe markt geagendeerd voor de commissie Bestuur.
Nu de gemeente formeel eigenaar geworden is van het Paviljoen na de oplevering van vorige week dient de gemeenteraad een standpunt in te nemen over de wijze waarop de controletaak van de Raad ingevuld moet worden.
De SP fractie pleit al enige tijd voor het houden van een raadsenquête, waarbij de raad zelf (eventueel in combinatie met een onderzoek van de Rekenkamer) onderzoek verricht naar de totstandkoming van de parkeergarage, waarbij aandacht besteed wordt aan het voortraject, de aanbesteding, de achtergrond van de late oplevering van zowel garage als paviljoen en natuurlijk ook het financiële aspect.
Om als raad een standpunt hierover in te kunnen nemen is de inhoud van de overeenkomst tussen de gemeente en Strukton van juli 2008 van groot belang.

Geheel ten onrechte heeft het college het stempel vertrouwelijk op deze overeenkomst gezet, terwijl het nota bene een overeenkomst is waarover de partijen het dus eens zijn.
De overeenkomst geeft meer inzicht in het al dan niet aanwezig zijn van meerwerk en extra kosten die dat voor de gemeente dus de belastingbetaler teweeg gebracht heeft.
Via de griffie heeft fractievoorzitter Peter den Hartog verzocht om openbaarmaking van de overeenkomst. Indien het college de overeenkomst niet openbaar maakt overweegt de SP fractie om het zelf te doen, want er is geen enkele rechtsgrond in de Gemeentewet om deze overeenkomst geheim te houden.
Een en ander zal duidelijk worden tijdens de commissie Bestuur van dinsdag 12 mei a.s.

Namens de SP fractie

Peter den Hartog
fractievoorzitter

Vul hierboven uw contactgegevens in. We gebruiken deze gegevens om persoonlijk contact met u op te kunnen nemen.
Meer informatie staat in ons 
privacy reglement

 

Volg SP Roosendaal

U bent hier