h

Wethouder steunt voorstel van SP voor bestrijding jeugdwerkloosheid en overeenkomst gemeente met Strukton openbaar.

13 mei 2009

Wethouder steunt voorstel van SP voor bestrijding jeugdwerkloosheid en overeenkomst gemeente met Strukton openbaar.

De SP fractie heeft gisteren twee zaken voor elkaar gekregen.
Ten eerste heeft het college van BenW besloten dat de overeenkomst tussen de gemeente en Strukton openbaar te maken. Het college heeft gelukkig ingezien dat er geen enkele reden was om deze overeenkomst vertrouwelijk te houden.
De inhoud van de overeenkomst zal nu meegenomen worden in het voorstel aan de Raad om een raadsenquête (in combinatie met een onderzoek van de rekenkamer) te gaan houden na de zomer.
Omdat de overeenkomst nog niet openbaar was bij de commissievergadering is het onderwerp Nieuwe Markt niet besproken. Ingezet zal nu worden op een initiatief raadsvoorstel dat in juli in de Raad besproken zal worden.

Hiernaast heeft wethouder Jongmans toegezegd dat hij onmiddellijk aan de gang gaat met het voorstel om alle gediplomeerde schoolverlaters een begeleidingstraject aan te bieden. De SP fractie had naar aanleiding van een artikel in BN/deStem van
9 mei de noodklok geluid over de te verwachten stijging van de jeugdwerkloosheid.
In navolging van de scholen die gesprekken voeren met gediplomeerden om ze te bewegen om door te leren zal de gemeente acties voorbereiden voor de groep die er voor kiest om een baan te zoeken. Hierbij kan gebruik gemaakt worden van de kennis en ervaring van de medewerkers van de sociale dienst en het CWI.
Over enkele maanden zal de wethouder rapporteren over de resultaten van deze activiteiten.

Vul hierboven uw contactgegevens in. We gebruiken deze gegevens om persoonlijk contact met u op te kunnen nemen.
Meer informatie staat in ons 
privacy reglement

 

Volg SP Roosendaal

U bent hier