h

24 uursvraag speeltoestellen Dr Poelsplein

9 september 2009

24 uursvraag speeltoestellen Dr Poelsplein

In een kinderrijke buurt als de wijk Fatima is de aanwezigheid van speelgelegenheden voor kinderen van groot belang en zeker geen overbodige luxe. De laatste jaren zijn er op het Dr. Poelsplein een aantal voorzieningen aangebracht waar veelvuldig gebruik van gemaakt wordt door kinderen uit de wijk Fatima.
Vaak wordt hierbij toezicht gehouden door ouders en er is zelfs nog een hekwerk aangebracht door de gemeente om de veiligheid van de spelende kinderen te garanderen.

Tot onze grote verbazing zijn alle speeltoestellen, inclusief een kort geleden geplaatste tafeltennistafel, verwijderd. Wat nog rest is een zandbak.
De kinderen die veelvuldig spelen op deze speelplaats begrijpen er niets van en vragen zich af waar ze nu moeten gaan spelen.

De SP fractie vindt deze ontwikkeling op z’n zachtst gezegd uiterst merkwaardig en vraagt zich af wat de relatie is met een artikel in de Roosendaalse Bode van enkele maanden geleden, waarin kinderen die woonachtig zijn in de buurt van het Knipplein klaagden over het gebrek aan speelgelegenheden. In dit artikel gaf wethouder Jongmans aan dat er speelvoorzieningen aangebracht worden op het Knipplein.
Het lijkt er derhalve op dat een speelgelegenheid bij Fatima (minder draagkrachtige wijk) opgeofferd wordt aan het Knipplein (draagkrachtige wijk) en dat terwijl de afstand enkele honderden meters is.
Wat de SP fractie betreft in dat geval een voorbeeld hoe je niet aan integratie moet werken.

De SP heeft de volgende vragen:

1. Waarom zijn alle speeltoestellen weg gehaald?
2. Is het correct dat er een speelgelegenheid komt op of aan het Knipplein en deze in de plaats komt van de speelgelegenheid aan het Dr. Poelsplein? Zo ja, waarom?
3. Worden de speeltoestellen weer terug geplaatst , Zo ja wanneer, Zo nee waarom niet?

Hierbij het verzoek om deze 24 uursvraag te beantwoorden in de commissie Samenleving van woensdag 23 september a.s.

Namens de SP fractie
Tineke Claessens

Vul hierboven uw contactgegevens in. We gebruiken deze gegevens om persoonlijk contact met u op te kunnen nemen.
Meer informatie staat in ons 
privacy reglement

 

Volg SP Roosendaal

U bent hier