h

24-uursvraag SP fractie betreft eenmalige uitkering in april 2010

18 maart 2010

24-uursvraag SP fractie betreft eenmalige uitkering in april 2010

De SP heeft vragen gesteld aan het college over het verzoek van de VNG om in april aan alle ambtenaren een eenmalige uitkering van 1 % van het jaarinkomen uit te betalen. De SP fractie vindt dit onverstandig, omdat de verhoudingen met de bonden vlak voor een periode dat er ingrijpende besluiten genomen moeten worden niet op deze wijze op scherp gezet moeten worden.

De VNG heeft haar leden opgeroepen om de medewerkers die op 1 april 2010 in dienst zijn een éénmalige uitkering van 1% van het bruto jaarsalaris te verstrekken.
Reden hiervan is het feit dat de onderhandelingen met de bonden op 8 maart jl. stuk gelopen zijn, waardoor er geen overeenstemming bereikt is over de CAO voor gemeenteambtenaren
Hiermee adviseert de VNG om haar inzet bij de onderhandelingen gestand te doen door een éénmalige incidentele loonstijging van 1% en geen structurele loonstijging, zoals de bonden eisten.
De vakbonden hebben bij monde van hun onderhandelaar de heer Kuin aangegeven dat zij het als een poging beschouwen om de actiebereidheid onder ambtenaren te breken en starten een juridische procedure om te betaling onrechtmatig te laten verklaren.

De SP is het met het standpunt van de bonden eens. Dit is niet een manier om als werkgever met de werknemerorganisaties om te gaan en zeker niet vlak voor een periode waarin ingrijpende besluiten genomen moeten worden over onder andere de omvang van de ambtelijke organisatie. De SP is dan ook van mening dat de gemeente geen gehoor moet geven aan de oproep van de VNG.

Hiernaast vragen we ons af wat de consequenties voor de begroting van 2010 zijn waar rekening gehouden werd met een nulgroei in 2010. Dit kan een gat van omstreeks € 400.000,- in de begroting slaan.

De SP heeft de volgende vragen:

    1. gaat de gemeente Roosendaal gevolg geven aan de oproep van de VNG en de op 1 april 2010 in dienst zijnde ambtenaren een uitkering van 1% van het jaarsalaris verstrekken? Zo ja, waarom en zo nee, waarom niet?
    2. wat zijn de gevolgen voor de begroting van 2010?

Met het verzoek om deze vraag te beantwoorden tijdens de commissie Bestuur van dinsdag 6 april 2010.

Namens de SP fractie
Peter den Hartog

Vul hierboven uw contactgegevens in. We gebruiken deze gegevens om persoonlijk contact met u op te kunnen nemen.
Meer informatie staat in ons 
privacy reglement

 

Volg SP Roosendaal

U bent hier