h

SP-fractie heeft voorkeur voor vrouw als nieuwe burgemeester van Roosendaal

21 april 2010

SP-fractie heeft voorkeur voor vrouw als nieuwe burgemeester van Roosendaal

De SP-fractie heeft vandaag in de gemeenteraad gepleit voor een nieuwe burgemeester die de stad als aanjager bij de hand neemt om de stad vernieuwender, cultureler en socialer te maken. De SP-fractie heeft daarbij de voorkeur voor een vrouw uitgesproken. De fractie denkt dat het ook tijd wordt voor een burgemeester van een andere signatuur. Al sinds mensenheugenis is de stad in handen van het CDA. De SP-fractie meent dat het voor Roosendaal ook op dit punt tijd is voor een verandering.

De volledige bijdrage van de SP-fractie treft u onderstaand aan:

Geachte voorzitter,

Op zoek naar een nieuwe burgemeester. Zo stond het vermeld in Raad en Daad in de Roosendaalse Bode van afgelopen zondag .

Roosendaal biedt een nieuwe burgemeester heel wat. Het is een stad met bijna 80.000 inwoners, strategisch gelegen in West-Brabant, het ligt tussen twee wereldhavens en het heeft goede verbindingen via de weg en het spoor. Dat is niet zomaar wat!

Zo’n stad moet kunnen bloeien: economisch, maar ook cultureel en sociaal. Een stad waar alle inwoners meetellen en ook kunnen meedoen.

De SP-fractie is van mening dat de nieuwe burgemeester daarin een vooraanstaande rol moet spelen.

De SP-fractie is het er dan ook mee eens dat de nieuwe burgemeester niet alleen een verbindende bestuursstijl moet hebben, maar ook zeker kwaliteiten moet hebben als aanjager.

Hij of zij moet de stad een nieuw ‘smoel’ geven.

De stad moet wat de SP betreft vernieuwender , cultureler en socialer.

De SP vindt dan ook dat Roosendaal geen behoefte heeft aan een burgemeester die een beetje komt uitbollen, die zijn sporen in het verleden verdiend heeft en op het eind van zijn carrière Roosendaal nog even aandoet.

Nee, we hebben hier in Roosendaal behoefte aan een ambitieuze man of vrouw die met veel energie de stad bij de hand neemt om er nog iets veel mooiers van te maken.

De SP-fractie denkt dat het voor Roosendaal goed is om helemaal los te komen van de oude typering: “rooms en rimpelloos’ en dat het daarom voor de stad goed zou zijn om nu eens geen burgemeester van CDA-huize te krijgen. Die hebben we hier al sinds mensenheugenis en het wordt ook daarin tijd voor een verandering.

Tenslotte nog even de vraag of de nieuwe burgemeester van Roosendaal een man of een vrouw zou moeten zijn.

In de inleiding bij de profielschets staat dat ‘het vanzelf spreekt dat er geen voorkeur bestaat voor een man of vrouw”. Daar denkt de SP-fractie anders over. De SP-fractie heeft een duidelijke voorkeur voor een goede vrouw als nieuwe burgemeester van Roosendaal.

Vrouwen zijn in deze gemeenteraad ondervertegenwoordigd. In het College zijn ze zelfs volledig afwezig.

Dat kan allemaal in één keer nu worden goedgemaakt.

Op basis van de bijdragen van andere partijen, overweegt de SP een amendement in te dienen om bij gelijke geschiktheid de voorkeur te geven aan een vrouwelijke Roosendaalse burgemeester.

Dank u.

SP-fractie, Ada Oudhof

Vul hierboven uw contactgegevens in. We gebruiken deze gegevens om persoonlijk contact met u op te kunnen nemen.
Meer informatie staat in ons 
privacy reglement

 

Volg SP Roosendaal

U bent hier