h

Red de (Roosendaalse)postbode

20 juli 2010

Red de (Roosendaalse)postbode

Enkele SP’ers trokken er dinsdag 20 juli op uit om de Roosendaalse postodes een hart onder de riem te steken. De actie is een onderdeel van de landelijke SP actie Red De Postbode.( Zie elders op de SP site.)
We hebben enkele tientallen postbodes en postbestellers gesproken. Aanvankelijk zou een delegatie SP’ers de pamfletjes in het sorteercentrum uit willen delen en ter plekke gesprekjes voeren met de postwerkers. Maar de leiding had daar lucht van gekregen en nadrukkelijk de toegang aan de SP verboden. Een van de onderwerpen waarover in het pamflet gesproken wordt gaat over intimidatie… Kennelijk ook aan de orde in het Roosendaalse sorteercentrum. Door het nadrukkelijk verbod om binnen te komen moest de afdeling de postbodes buiten op de Oostelijke Havendijk opvangen en aanspreken. Met het mooie weer van dinsdag overigens geen straf….

Posbodes bieden alvast hun fiets te koop aan!

Het bleek dat de verontwaardiging bij de postmensen over het aangekondigde massaontslag hoog is. De SP folders werden goed aangenomen en de discussie over de plannen van de directie lopen op de werkvloer hoog op, zo kregen we van velen te horen. Of er voldoende actiebereidheid is om tot nadere acties over te gaan zal moeten blijken. Maar op de steun van de SP , landelijk zowel als lokaal, kunnen de postbodes rekenen. Duidelijk werd ook dat de betrokken postbodes die steun nu al goed waarderen. “De SP is de enige die wat voor ons doet”, was bijvoorbeeld een vaker gehoorde opmerking. Kijk voor meer informatie op www reddepostbode .nl

Vul hierboven uw contactgegevens in. We gebruiken deze gegevens om persoonlijk contact met u op te kunnen nemen.
Meer informatie staat in ons 
privacy reglement

 

Volg SP Roosendaal

U bent hier