h

SP stelt vragen over renovatie in de Kroeven en ontwikkelingen Bloemschevaert

21 september 2010

SP stelt vragen over renovatie in de Kroeven en ontwikkelingen Bloemschevaert

De SP fractie heeft vragen gesteld over de voorgenomen sloop van de aanleunwoningen aan de Covelijndijk (Bloemschevaert). De SP fractie heeft ook een vraag gesteld over de renovatie van de woningen aan de haverschmidtlaan. Hieronder kunt u de vragen lezen die aan de wthouder zijn gesteld.

Aan: Wethouder Adriaansen

Betreft:
de sloop- en herbouwplannen van Aramis & Groenhuijzen voor de aanleunwoningen aan de Covelijndijk, ook bekend als Bloemschevaert.

    1. Bouwkundig mankeert er weinig aan de woningen ze zijn alleen niet zo goed geïsoleerd. Waarom wil men deze woningen überhaupt slopen en gaat men deze niet gewoon grondig renoveren? Geen enkele bewoner heeft immers hierom gevraagd. Slopen en nieuwbouw brengt extra kosten met zich mee die door de huurders opgebracht moeten worden.

    2. Als de plannen doorgaan hoe denkt het college te waarborgen dat de huidige bewoners, een bijzonder kwetsbare groep, een minimum aan overlast zullen ervaren? Het sociale plan dat Aramis & Groenhuijzen voorgelegd heeft biedt hiervoor geen enkele garantie, men doet alleen vage toezeggingen. De SP pleit in dit kader om geen gedwongen verhuizingen toe te staan en de garantie dat de mensen rustig kunnen blijven wonen waar ze nu zitten en dat het onderhoud aan de woningen tot die tijd gewoon gegarandeerd wordt.

    3. Wat vindt het college van het democratisch gehalte van deze plannen? Het besluit om de woningen te slopen is immers niet onderworpen aan inspraak laat staan instemming van de huurders. Aan de andere kant zijn zij diegenen die uiteindelijk de rekening zullen moeten betalen in de vorm van hogere huren.

Namens de SP-fractie,
Bernd Missal

Aan: Wethouder Adriaansen

Betreft:
Renovatie Haverschmidtlaan (zie het artikel in BnDeStem: http://www.bndestem.nl/regio/roosendaal/7055740/Huurders-in-bouwput-Kroe... )

    1. Tijdens de bouwvakvakantie is onlangs het renovatieproject in de Kroeven halverwege stilgelegd met onaanvaardbare gevolgen voor een groot aantal bewoners. Is het college van plan dit soort wantoestanden te tolereren of gaat men voor toekomstige renovatie¬projecten garanties te eisen voor de bescherming van de huurders, bijvoorbeeld in de vorm van wisselwoningen?

Namens de SP-fractie,
Bernd Missal

Vul hierboven uw contactgegevens in. We gebruiken deze gegevens om persoonlijk contact met u op te kunnen nemen.
Meer informatie staat in ons 
privacy reglement

 

Volg SP Roosendaal

U bent hier