h

SP stemt tegen Programmabegroting 2011 en het Collegeprogramma 2010-2014 “Duurzaam kiezen”

11 november 2010

SP stemt tegen Programmabegroting 2011 en het Collegeprogramma 2010-2014 “Duurzaam kiezen”

De SP-fractie is niet gelukkig met de wijze waarop het College de begroting 2011 en het Collegeprogramma 2010-2014.heeft opgesteld. Het Collegeprogramma is erg vaag en heeft weinig visie voor de toekomst. De begroting gaat uit van een bezuiniging van zo’n 12 miljoen euro. De SP heeft al drie jaar geleden aangegeven dat er keuzes gemaakt moesten worden, maar er werd niet naar geluisterd en uiteindelijk zitten we nu opgezadeld met flinke tekorten uit het verleden

In de begroting worden er naar de mening van de SP fractie verkeerde keuzes gemaakt en wordt de crisis ten onrechte afgewenteld op de zwakkeren in de Roosendaalse samenleving. Zo stelde het College een bezuiniging voor op het Minimabeleid van 250.000 euro en ook moest er naar de mening van het College drastisch bezuinigd worden op Kunst, Cultuur en Welzijn. De SP fractie heeft zich in de raad van 9 november jl ingezet om een aantal keuzes gemaakt door het College aan te vechten en middels amendementen en een motie te veranderen.
Er zijn door de SP fractie 4 amendementen en 1 motie ingediend. En wel over de volgende onderwerpen:
1. amendement: Geen bezuiniging Minimabeleid.
2. amendement: Verlaging bezuiniging op subsidies Kunst, cultuur en welzijn
3. amendement Schrappen bezuiniging op Toezicht en Handhaving
4. amendement Schrappen budget fractieondersteuning
5. motie; Marktwerking Projectsubsidies kunst, cultuur en welzijnsinstellingen:

    Bij 1. ; Dit amendement heeft het met andere fracties gehaald en de bezuiniging op het Minimabeleid is in zijn geheel teruggedraaid.
    Bij 2. : Ook dit amendement is met een kleine aanpassing aangenomen en dat betekent dat de bezuiniging op de gebieden kunst, cultuur en welzijn gehalveerd is.
    Bij 3: Het amendement van de SP werd niet aangenomen, wel een soortgelijk, dat betekent dat ook de bezuiniging op Toezicht en Handhaving geschrapt is.
    Bij 4: Dit amendement is verworpen
    Bij 5: De SP is als enige partij tegen marktwerking op de aanvragen voor projectsubsidies voor kunst, cultuur en welzijninstellingen. Zij vroeg in deze motie de raad om een evaluatie van dit door de raad vastgestelde beleid. Helaas is deze motie niet aangenomen.

Gelukkig is o.a. door inzet van de fractieleden een aantal bezuinigingen geheel of gedeeltelijk teruggedraaid. Maar nog steeds blijven teveel onderdelen van de begroting zoals de WMO, de re-integratie van mensen die in de bijstand terecht komen, korting van 4% op alle budgetten onduidelijk en maakt de SP zich grote zorgen of taakstellingen op deze gebieden gehaald worden en of de niet ingevulde posten niet teveel op de schouders terecht komen van de mensen die dit het minst kunnen dragen.

10 november 2010
Ada Oudhof

Vul hierboven uw contactgegevens in. We gebruiken deze gegevens om persoonlijk contact met u op te kunnen nemen.
Meer informatie staat in ons 
privacy reglement

 

Volg SP Roosendaal

U bent hier