h

FRACTIE WIL GEEN ONTSLAGEN IN DE GESUBSIDEERDE BANEN

18 april 2011

FRACTIE WIL GEEN ONTSLAGEN IN DE GESUBSIDEERDE BANEN

Het College van B&W van Roosendaal is van plan 25 mensen te ontslaan die nu een gesubsidieerde arbeidsplaats hebben. De SP-fractie in de gemeenteraad gaat daar in de volgende raadsvergadering op 21 april a.s. proberen een stokje voor te steken. De SP-fractie vindt dat het College dit niet kan maken ten opzichte van die mensen die zich nu met hart en ziel inzetten in het onderwijs of bij sportverenigingen.

In Roosendaal is besloten om geen nieuwe gesubsidieerde arbeidsplaatsen (Wiw/ID-banen) meer in te stellen. In het verleden zijn meer dan 150 personen via zo’n gesubsidieerde baan uiteindelijk succesvol gereïntegreerd naar een reguliere baan. Het College zegt daar nu geen geld meer voor te hebben. Van de 25 mensen die nu nog in zo’n baan zitten, heeft het College niet de verwachting dat ze op korte termijn in een reguliere baan kunnen instromen.
De SP-fractie vindt het echter niet sociaal om die mensen nu te ontslaan en ze naar de bijstand te verwijzen. Ada Oudhof, gemeenteraadslid voor de SP, zegt: “Die 25 mensen doen heel nuttig werk bij bijv. scholen of sportverenigingen. Ze fungeren als conciërge of maaien het gras van sportvelden en werken daar in de kantine. Dat is nuttig voor henzelf, goed voor hun eigenwaarde, maar het is ook heel goed voor de organisaties waar zij dat werk doen. Die hebben niet het geld om daar zelf personeel voor aan te nemen”. De SP-fractie vindt dat deze 25 mensen hun werk moeten kunnen afmaken. Een grote groep ervan is al boven de 55 jaar. Ada Oudhof: “Ik heb goede hoop dat andere partijen ons initiatief zullen steunen

Vul hierboven uw contactgegevens in. We gebruiken deze gegevens om persoonlijk contact met u op te kunnen nemen.
Meer informatie staat in ons 
privacy reglement

 

Volg SP Roosendaal

U bent hier