h

Gemeenteraad unaniem achter SP motie

22 april 2011

Gemeenteraad unaniem achter SP motie

De gemeenteraad van Roosendaal heeft tijdens de vergadering van 21 april j.l. unaniem steun gegeven aan de SP motie die het College van Burgemeester en Wethouders oproept om te protesteren tegen het mogelijke voornemen van het Waterschap Brabantse Delta om de kosten die gemaakt zijn bij de brandbestrijding bij Chemie-Pack te verhalen op de burgers van West-Brabant en Roosendaal.
Alle partijen in de gemeenteraad hebben zich unaniem geschaard achter deze motie, iets wat niet vaak voorkomt.
De motie draagt het college op om bij het Rijk, de provincie Noord-Brabant én het Waterschap Brabantse Delta hun ongenoegen kenbaar te maken over de dreigende meerkosten die mogelijk verhaald gaan worden op de burgers. Chemie-Pack is op dit moment nog in een strijd verwikkeld over de kosten die gemaakt zijn en wie dat uiteindelijk moet betalen. Door deze motie uit te voeren hoopt men nog wat meer de druk te kunnen opvoeren om tot een passende oplossing te komen.
Burgemeester Jacques Niederer heeft tijdens de Commissie vergaderingen al aangegeven dat het waterschap deze motie als een steun in de rug ervaart.
De hoop is dan ook dat meer gemeenten in West-Brabant deze motie zullen agenderen, zodat er een groot front komt vanuit de bevolking.

Vul hierboven uw contactgegevens in. We gebruiken deze gegevens om persoonlijk contact met u op te kunnen nemen.
Meer informatie staat in ons 
privacy reglement

 

Volg SP Roosendaal

U bent hier