h

Actie tegen bezuinigingen WVS

15 mei 2011

Actie tegen bezuinigingen WVS

Op donderdag 19 mei a.s. houdt de SP samen met de PvdA en FNV lokaal een grote actie tijdens de lunchpauze (tussen 12.00 en 13.00 uur) bij de sociale werkplaats aan het Vaartveld 12 in Roosendaal. De betreffende organisaties willen daarmee hun solidariteit tonen met de mensen in de sociale werkplaatsen en steun geven aan het verzet tegen de door het kabinet aangekondigde drastische bezuinigingen op de sociale werkplaatsen.

In het bestuursakkoord van het Rijk met de gemeenten is afgesproken dat van de ruim 90.000 mensen in de sociale werkplaatsen nu er op termijn slechts 30.000 zullen overblijven. De sociale werkplaatsen gaan zich alleen nog maar richten op beschutte werkplekken. Personen met een indicatie begeleid werken moeten weg bij de sociale werkplaatsen. Die gaan vallen onder de Wet Werken naar Vermogen. Die lopen grote risico zonder werk te komen en in de bijstand terecht te komen. Ook de mensen die nu al in de sociale werkplaats werken zullen nadeel ondervinden. Ada Oudhof: “ Ook het beschikbare bedrag per WSW-plek wordt enorm verlaagd. Krijgen de gemeenten nu nog gemiddeld 27.000 euro per plaats gefinancierd, het kabinet wil dit terugbrengen naar 20.000 euro. Ook dat zal onvermijdelijk tot ontslagen gaan leiden”.

De SP, PvdA en FNV lokaal hebben hun actie afgestemd met de directie van de sociale werkvoorziening. Donderdagmiddag zal er om 12.00 uur tomatensoep worden uitgedeeld aan de mensen in de sociale werkplaats. De SP, PvdA en FNV lokaal willen de mensen in de sociale werkplaats laten weten dat ze niet alleen staan en dat zij voor hun belangen willen opkomen. De SP en de PvdA hebben in de Roosendaalse raad al aangegeven dat wij vinden dat het College niet moet instemmen met het bestuursakkoord met het Rijk. Gelukkig heeft burgemeester Niederer ook aangegeven de politieke opvattingen hierover in de raad serieus te nemen en op 8 juni a.s. tegen het akkoord te zullen stemmen. Via deze actie willen wij het belang daarvan nog maar eens een keer benadrukken.

Vul hierboven uw contactgegevens in. We gebruiken deze gegevens om persoonlijk contact met u op te kunnen nemen.
Meer informatie staat in ons 
privacy reglement

 

Volg SP Roosendaal

U bent hier