h

SP fractie vindt dat Roosendaal op 8 juni a.s. niet moet instemmen met concept bestuursakkoord Rijk-VNG

11 mei 2011

SP fractie vindt dat Roosendaal op 8 juni a.s. niet moet instemmen met concept bestuursakkoord Rijk-VNG

De FNV heeft maandag 9 mei jl. in de Volkskrant een open brief geschreven aan alle gemeentebesturen om het bestuursakkoord Rijk-gemeenten te verwerpen. De FNV geeft aan dat door het akkoord een groot deel van de bezuinigingen bij de gemeenten wordt neergelegd. De FNV geeft aan dat gemeenten verantwoordelijkheden krijgen opgedragen die ze redelijkerwijs niet kunnen dragen waardoor kwetsbare groepen in de samenleving in het gedrang komen. De FNV roept alle gemeentebesturen op om op 8 juni a.s. tegen het akkoord te stemmen. De SP-fractie in de Roosendaalse gemeenteraad ondersteunt de oproep van de FNV. Ook de SP-fractie heeft zich in de gemeenteraad kritisch opgesteld ten opzichte van het concept bestuursakkoord. Ook de SP vindt dat Roosendaal niet moet instemmen met het bestuursakkoord.

Naar aanleiding van de FNV-brief heeft Ada Oudhof op 9 mei jl. namens de de SP-fractie de volgende vragen aan het College gesteld:

    1. Heeft het College kennis genomen van de open brief van de FNV aan alle gemeentebesturen in de Volkskrant (VK.nl) van 9 mei 2011?
    2. Deelt het College de enorme verontrustheid van de FNV over de impact van het bestuursakkoord op de gemeenten en op de financiën van de gemeenten?
    3. Onderschrijft het College de verwachting van de FNV dat de 2 miljard euro aan bezuinigingen op de gemeenten, gekoppeld aan aanpassingen in de Bijstand, Wajong, Sociale Werkvoorziening, Maatschappelijke ondersteuning en de Re-integratie, tot effect zullen hebben dat de werkloosheid en armoede zullen toenemen?
    4. En dat dit dan binnen de gemeente weer extra druk zal opleveren op de bijstand en aanpalende regelingen als schuldhulpverlening, armoedebestrijding en WMO?
    5. Gaat het College op 8 juni tegen het bestuursakkoord stemmen, indachtig ook de aangenomen motie van de SP van 27 april jl. pal te staan voor de kwetsbare groepen in de Roosendaalse samenleving en deze als eerste prioriteit te beschouwen binnen het kader van het budget en eveneens indachtig de aangenomen moties op 27 april jl. van resp. de PvdA (inzake verdeelmodellen) en Groen Links (inzake het financieel kader Wet werken naar Vermogen)?
    6. Zo niet, wat is de reden van het College om voor het bestuursakkoord te stemmen als daarmee enorme risico’s ontstaan voor de Roosendaalse gemeentebegroting?

Ada Oudhof, SP-fractie

Vul hierboven uw contactgegevens in. We gebruiken deze gegevens om persoonlijk contact met u op te kunnen nemen.
Meer informatie staat in ons 
privacy reglement

 

Volg SP Roosendaal

U bent hier