h

SP-fractie wil dat andere wethouder rol van Verbraak overneemt

31 augustus 2011

SP-fractie wil dat andere wethouder rol van Verbraak overneemt

De SP-fractie in de Roosendaalse gemeenteraad is van mening dat onderwijswethouder Verbraak niet de aangewezen persoon is om de druk op de stichting KPO op te voeren teneinde de onderwijskwaliteit op basisschool "de Vlindertuin" in Kalsdonk te verbeteren.
De fractie komt tot deze conclusie naar aanleiding van de opmerkingen van Verbraak in BNdeStem van zaterdag 20 augustus jl. De wethouder gaf daarin aan voor zichzelf niet of nauwelijks een rol te zien weggelegd om het bestuur van de stichting KPO tot de orde te roepen. Wethouder Verbraak was voor zijn wethouderschap jarenlang werknemer van de stichting KPO. De SP-fractie is van mening dat integer bestuur betekent dat zelfs de schijn van belangenverstrengeling moet worden voorkomen.

Ada Oudhof, lid van de SP-fractie, zegt dat de fractie er al bij het aantreden van Verbraak op gewezen heeft dat de wethouder beter een andere portefeuille dan onderwijs op zich zou moeten nemen. Ada Oudhof: "Als je zoveel jaren in het Roosendaalse onderwijs actief bent geweest, dan is het moeilijk om je vroegere collega's en bazen aan te spreken op hun functioneren. Dat geldt in zijn algemeenheid, maar zeker als het bijvoorbeeld ook nog zo is dat je na je wethouderschap weer terug in het onderwijs wil gaan werken. Bijvoorbeeld als je met je toenmalige baas van het KPO in enigerlei vorm een terugkeergarantie zou hebben afgesproken. Dat moet je niet hebben. Dan heb je al snel de schijn tegen je". Ada Oudhof heeft namens de SP-fractie ook concreet aan de wethouder gevraagd of hij zo'n terugkeergarantie heeft. Oudhof: "Daar moet hij nog op reageren, maar ik vind dat zelfs als dat niet is, het beter is dat een andere wethouder met de KPO in de clinch gaat om de kwaliteit op de Vlindertuin te verbeteren".

Ada Oudhof zegt o.a. ook tot deze conclusie gekomen te zijn door de vele reacties op de internetsite van BNdeStem naar aanleiding van de artikelen van vrijdag 19 en zaterdag 20 augustus over de problemen op de basisschool de Vlindertuin. "Het is overduidelijk dat het bij veel mensen hoog zit en dat veel betrokkenen eraan twijfelen dat deze onderwijswethouder door zijn verleden bij de KPO de juiste man op de juiste plaats is om de druk op het schoolbestuur op te voeren. De SP-fractie vindt dat het College daar naar moet luisteren en een andere wethouder naar voren moet schuiven".

Vul hierboven uw contactgegevens in. We gebruiken deze gegevens om persoonlijk contact met u op te kunnen nemen.
Meer informatie staat in ons 
privacy reglement

 

Volg SP Roosendaal

U bent hier