h

Sociale Werkplaats in Roosendaal doet mee aan de solidariteitsactie van de SP.

2 oktober 2011

Sociale Werkplaats in Roosendaal doet mee aan de solidariteitsactie van de SP.

De Roosendaalse SP heeft in het kader van een landelijke actie deze week werkhandschoenen opgehaald bij de sociale werkplaats in Roosendaal. Medewerkers van de sociale werkplaats hebben een persoonlijke boodschap op de handschoen geschreven om te protesteren tegen het beleid van de regering om de sociale werkplaatsen af te bouwen. Eerder heeft de Roosendaalse SP in de binnenstad ook andere inwoners in de gelegenheid gesteld om een persoonlijke boodschap op een werkhandschoen te zetten. Later dit jaar zullen de diverse lokale acties van de SP worden samengevoegd en zal er met de handschoenen een ketting van solidariteit worden gemaakt.

Door de plannen van het kabinet Rutte om mensen met een arbeidsbeperking (Wajong, WSW, WWB-uitkering) inkomen te laten inleveren en ruim 60.000 banen in de sociale werkvoorziening te schrappen, dreigen volgens de SP tienduizenden mensen met een arbeidsbeperking achter de geraniums te verdwijnen en in de armoede belanden. Onder het motto 'Armoede werkt niet' werkt de SP daarom overal in het land aan een ketting van solidariteit met de mensen in de fabrieken, bedrijven en sociale werkplaatsen die hun baan dreigen te verliezen. Overal in Nederland worden werkhandschoenen ondertekend als protest tegen de bezuinigingen op de mensen in de sociale werkvoorziening en in reïntegratie-trajecten. De handschoenen worden uiteindelijk aaneengebonden tot een zo lang mogelijke ketting. In de nazomer zal deze in Den Haag aan de regering worden aangeboden.
Ada Oudhof van de SP-fractie heeft de handschoenen deze week bij de Sociale Werkplaats opgehaald. Ada Oudhof: “Het is prachtig om te zien dat deze mensen hier bij de sociale werkplaats zich gesteund voelen door heel veel mensen in Roosendaal en in de rest van het land. Mooi dat het begrip solidariteit toch nog bestaat”.

Vul hierboven uw contactgegevens in. We gebruiken deze gegevens om persoonlijk contact met u op te kunnen nemen.
Meer informatie staat in ons 
privacy reglement

 

Volg SP Roosendaal

U bent hier