h

Actie voor behoud WVS

2 december 2011

Actie voor behoud WVS


SP, PvdA , FNV en anderen roepen op tot manifestatie
Op 10 december is er in Den Bosch een landelijke manifestatie voor het behoud van de WVS. De plannen die staatssecretaris De Krom heeft leiden volgens de organisatoren van de manifestatie immers tot een regelrechte afbraak van deze sociale werkvoorziening.
In Den Bosch is een cultureel en politiek programma. Sprekers zullen o.a. zijn Emile Roemer namens de SP, Job Cohen namens de PvdA en Agnes Jongerius van de FNV. Ook de staatssecretaris zelf zal aanwezig zijn om alle grieven aan te horen en in ontvangst te nemen. Daarnaast is er ook een muziek- en cultuurprogramma.

Via de bond ABVA zal er busvervoer naar Den Bosch worden georganiseerd.
Pikant is dat juist deze week in de Roosendaalse gemeenteraad de begroting van de WVS wordt besproken. De seinen staan ook wat dat betreft op oranje. De discussie loopt over de vraag of de WVS al dan niet een sluitende begroting kan presenteren. Het is evenwel duidelijk dat door de bezuinigen van het kabinet Rutte dit steeds moeilijker zal worden. Zo schuift het kabinet de problemen in de schoenen van de lokale overheden. Het gevaar dreigt nu dat door (te?) zuinige gemeentebesturen de rekening vervolgens weer wordt doorgeschoven naar de mensen die aangewezen zijn op deze voorziening. Alle reden dus voor deze manifestatie.
Voor meer informatie zie www.armoedewerktniet.nl.

Vul hierboven uw contactgegevens in. We gebruiken deze gegevens om persoonlijk contact met u op te kunnen nemen.
Meer informatie staat in ons 
privacy reglement

 

Volg SP Roosendaal

U bent hier