h

Staat de SP alleen in strijd voor behoud WVS?

1 december 2011

Staat de SP alleen in strijd voor behoud WVS?

"SP staat helemaal alleen" kopt BN deStem van 1 december. Dit naar aanleiding van het debat in de Roosendaalse gemeenteraad. Aan de orde was de begroting van de WVS. Die is niet sluitend. Ra ra hoe kan dat? Natuurlijk heeft dat alles te maken met de bezuinigingen die dit kabinet opgelegd heeft. De West Brabantse gemeenten die gezamenlijk verantwoordelijk zijn voor het WVS bedrijf hikken daar tegen aan. De SP fractie hield een vlammend betoog om vooral toch verder te kijken dan de gemeentelijke neus lang is. Je kunt van deze voorziening niet verwachten dat ze hun begroting ondanks alle enorme bezuinigingen vanuit het Rijk sluitend maken.

Het is geen normaal bedrijf dat zijn eigen broek kan ophouden of zelfs op winst gericht moet zijn. Het is een sociale voorziening die mensen die in het reguliere bedrijfsleven niet aan de bak komen omdat ze ergens een vlekje hebben, de kans geeft toch met werk in hun inkomen te voorzien. Een vorm van beschaving zou je zeggen.
Maar daar hebben alle partijen uitgezonderd de SP dus geen boodschap aan. Nee, de WVS moet streven naar een sluitende begroting, want de gemeente kan niet overal geld aan geven, stel je voor, we moeten immers ook nog een nieuw stadskantoor bouwen… De SP had een motie om kenbaar te maken dat de gemeente pal achter deze mensen moet blijven staan. Volgens PvdA wethouder Jongmans was het echter enerzijds te vroeg om zo’n signaal nu al af te geven; anderzijds zou het niet goed zijn om deze groep zo speciaal te behandelen. Er zijn wel meer werklozen, bijvoorbeeld degenen zonder WVS indicatie; hebben die dan ook de zorg van de gemeente nodig? Ook Groen Links had meer sympathie voor de inbreng van de VVD om de eis voor een sluitende begroting aan te scherpen. Dat steunden ze wel, de motie van de SP niet… Ja dan sta je als fractie inderdaad alleen; in de raad, in de samenleving ligt dat een slag anders… .

Vul hierboven uw contactgegevens in. We gebruiken deze gegevens om persoonlijk contact met u op te kunnen nemen.
Meer informatie staat in ons 
privacy reglement

 

Volg SP Roosendaal

U bent hier