h

College kiest eieren voor zijn geld

1 april 2012

College kiest eieren voor zijn geld

Het Roosendaalse College heeft mede naar aanleiding van vragen van de SP, VLP en PvdA er voor gekozen om de delegatie die naar het jubileumcongres van de VNG (Vereniging van Nederlandse Gemeenten) gaat danig uit te dunnen. Bovendien heeft wethouder Adriaansen gehoor gegeven aan de suggestie van de SP om de kosten voor het feest, dat wordt gehouden ter gelegenheid van het jubileum, uit eigen zak te betalen.

Zou aanvankelijk het hele college, inclusief de gemeentesecretaris, de plaatsvervangend voorzitter van de Raad en de griffier naar het tweedaags congres gaan, is dit nu beperkt tot de burgemeester, de gemeentesecretaris en wethouder Adriaansen.
Niet alleen de lokale partijen en enkele bestuurders hebben zich uitgelaten over de hoge kosten die voor dit evenement in rekening werden gebracht. Ook Minister Spies moest uiteindelijk schoorvoetend toegeven dat het allemaal toch wel erg duur is. Zeker als je bedenkt dat de kosten voor dit feest betaald worden uit de belastinggelden. Voor het feest, dat eerst niet zo genoemd mocht worden, zijn de kosten geraamd op meer dan 800 euro per persoon.

De SP heeft in raadsvragen opgeroepen om of af te zien van deelname, of de kosten te beperken door niet te overnachten in Den Haag en de kosten voor het feest zelf te betalen. Immers, het is vooral belangrijk op het congresgedeelte aanwezig te zijn om de netwerkfunctie te benutten. Deelname aan het congres alleen is gratis, dus dan zou alleen een treinkaartje Roosendaal - Den Haag Centraal v.v. voldoende zijn.
Door nu de afvaardiging danig uit te dunnen is de besparing voor de gemeente in ieder geval zo'n 3200 euro. Dat kan beter gebruikt worden om de Koninginnedagviering en andere festiviteiten in Roosendaal te financieren.

Zie ook: cvpoppel.blogspot.com

Vul hierboven uw contactgegevens in. We gebruiken deze gegevens om persoonlijk contact met u op te kunnen nemen.
Meer informatie staat in ons 
privacy reglement

 

Volg SP Roosendaal

U bent hier