h

Stadsoeverssoap deel zoveel:

9 april 2012

Stadsoeverssoap deel zoveel:

SP fractie krijgt voldoende steun voor nader onderzoek

De discussie over Stadsoevers en de nieuwbouw van een stadskantoor is al een tijdje een echte soap geworden. De nieuwste ontwikkeling is nu dat eindelijk ook het college van B&W tot het inzicht is gekomen dat de nieuwbouw van een stadskantoor gecombineerd met een nieuwe VMBO school definitief niet door gaat. De SP vond dat al jaren; sterker nog, we hebben dit idee nooit serieus kunnen nemen. En natuurlijk is de SP fractie dus blij dat we nu voor dit standpunt een meerderheid in de gemeenteraad hebben.

Te dure nieuwbouw VMBO-school
Het alternatief om de school te bouwen op de plek van het vroegere Jan Tinbergen College en het huidig stadskantoor op te knappen, kan ook op de instemming van de SP rekenen. We hebben jaren niks anders bepleit. Met de financiële onderbouwing van met name de bouwplannen voor de school konden we echter niet instemmen. Kennelijk moet er iets worden afgekocht want het begrote bedrag voor deze nieuwbouw gaat ver boven de norm voor een dergelijke nieuwbouw uit. De SP pleitte daarom voor het gewoon aanhouden van het normbedrag. Maar hiervoor kregen we in de Raad onvoldoende steun. Waarom er zo fors duurder moet worden gebouwd werd echter niet duidelijk. Het bevreemdt des te meer daar er gebruik gemaakt kan worden van een al reeds bestaand gebouw. Opnieuw wordt hier dus in deze stadskantoor/stadsoeverssoap gemeenschapsgeld over de balk gegooid.

Meerderheid voor SP-voorstel tot nader onderzoek
Maar ondanks deze mist inzake de financiering van het schoolgebouw is de SP toch tevreden over het bereikte resultaat in de laatste Raadsvergadering. De fractie kreeg namelijk een meerderheid achter zich om een onderzoek te starten naar de hele geschiedenis van dit dossier. Fractievoorzitter Corné van Poppel wist de raad te overtuigen dat nader onderzoek hier nodig is. Het kan toch niet zo zijn dat terwijl dit dossier de politiek in Roosendaal jaren lang heeft gedomineerd we nu maar tevreden moeten zijn met de nieuwe koers van B&W. Van Poppel benadrukte dat we hier vooral van moeten leren voor de toekomst. Daarmee haalde hij coalitiepartij PvdA over de streep en kreeg het SP voorstel een nipte meerderheid van 18 tegen 17. Dat mogen we zeker als een belangrijke politieke overwinning zien. Een motie van wantrouwen waar de Vrije Lijst mee kwam werd immers kansloos weggestemd. Een grote meerderheid in de Raad is (nog?)bereid de verantwoordelijke wethouder Steven Adriaansen te blijven steunen ondanks zijn wel heel erg late inzicht over de onhaalbaarheid van het nieuwe stadskantoor. Met het onderzoek dat er nu dankzij het initiatief van de SP komt kan duidelijk worden wat dat (te?) late inzicht van deze wethouder ons allemaal gekost heeft. Het slothoofdstuk van deze soap is dus nog niet geschreven…

Vul hierboven uw contactgegevens in. We gebruiken deze gegevens om persoonlijk contact met u op te kunnen nemen.
Meer informatie staat in ons 
privacy reglement

 

Volg SP Roosendaal

U bent hier