h

College Roosendaal trekt korting bijstandsuitkeringen in

8 oktober 2013

College Roosendaal trekt korting bijstandsuitkeringen in

De fractie van SP Roosendaal heeft dit weekend forse kritiek geleverd op het voorstel van het College om voor in totaal 350.000 euro te korten op de bijstandsuitkeringen in Roosendaal. Veel mensen met een bijstandsuitkering zouden er 10% op achteruit gaan, maar liefst netto 132 euro per maand. De kritiek van de SP werd door een aantal andere partijen in de gemeenteraad gevolgd. BNdeStem berichtte er dinsdag 8 oktober over in de krant.

Dat heeft er nog diezelfde dinsdag toe geleid dat CDA-wethouder Verbraak het College voorstel introk. Hij gaat nader onderzoek doen. Volgens de wethouder ook omdat hij dezer dagen van het Ministerie van Sociale zaken bericht heeft gekregen dat Roosendaal meer geld krijgt in het kader van de Wet Werk en Bijstand.

De SP-fractie is er blij mee. Raadslid Ada Oudhof had dit weekend al aangegeven dat het College zich moest schamen om met zo’n voorstel te komen. Dat vond het College van PvdA, CDA en Roosendaalse Lijst bij nader inzien dus blijkbaar ook!

Reacties

Het commentaar van de SP heeft geen enkele invloed gehad op de beslissing van het College. Het College heeft zich laten leiden door aanpassing van de budgetten vanuit het Ministerie.

Reactie toevoegen

Vul hierboven uw contactgegevens in. We gebruiken deze gegevens om persoonlijk contact met u op te kunnen nemen.
Meer informatie staat in ons 
privacy reglement

 

Volg SP Roosendaal

U bent hier