h

Het College in Roosendaal moet zich schamen

7 oktober 2013

Het College in Roosendaal moet zich schamen

Het College in Roosendaal, met een wethouder van de PvdA en een van het CDA, komen nu met een ongelooflijk voorstel om voor een groep bijstandgerechtigden de uitkering  te korten. De SP vindt dit onmenselijk. Deze groep mensen knoopt al veel langer de eindjes aan elkaar en zal nu nog verder onder het bestaansminimum zakken. Het gevolg is dat er nog meer mensen naar de Voedselbank zullen gaan en nog meer mensen te kampen krijgen met betalings-achterstanden en schulden.

Dit College, dat in de Agenda van Roosendaal stelt dat er geen wijzigingen komen op het armoede- en minimabeleid, houdt keer op keer iedereen voor de gek door steeds bij deze groep wel te korten.

Het College geeft als reden dat deze mensen een werkprikkel zouden moeten krijgen. Iedereen die om zich heen kijkt ziet echter de hoge werkeloosheid die alleen maar toeneemt. Het College haalt hier geld weg bij mensen die al niets hebben.

Ook landelijk wordt juist deze groep mensen al getroffen door een stapeling  van bezuinigingen en kortingen. We noemen:

  • verdwijnen van de wet tegemoetkoming chronisch zieken en gehandicapten. Kost  deze groep mensen volgens het NIBUD 514 euro netto per jaar.
  • afschaffing van de belastingaftrek voor specifieke zorgkosten.
  • wegvallen van de compensatie eigen risico voor mensen met een laag inkomen.

 

De kloof tussen arm en rijk wordt alleen maar groter. Compenserende maatregelen schieten tekort en de hardste klappen vallen juist bij de kwetsbaarste mensen.

SP  Roosendaal heeft met lede ogen aangezien hoe het College de laatste 3 jaar de sociale zekerheid in Roosendaal alleen maar verder heeft afgebroken. Alleen maar afbraakbeleid op sociaal terrein.

De barmhartigheid van het CDA is al langer over, maar een PvdA dat de kloof tussen arm en rijk alleen maar groter maakt, is diep teleurstellend.

Reactie toevoegen

Vul hierboven uw contactgegevens in. We gebruiken deze gegevens om persoonlijk contact met u op te kunnen nemen.
Meer informatie staat in ons 
privacy reglement

 

Volg SP Roosendaal

U bent hier