h

Enquête toont aan: Roosendaal wil hier bevallen (teken ook de petitie)

19 januari 2014

Enquête toont aan: Roosendaal wil hier bevallen (teken ook de petitie)

Zaterdag 11 januari hield de SP een klein onderzoek naar hoe de Roosendalers denken over het uitplaatsen van de afdeling verloskunde van Roosendaal naar Bergen op Zoom. Zoals we eerder melden zijn er serieuze plannen die samenhangen met de fusie tussen Franciscus en Lievensberg om de kraamafdeling te centreren in het Bergse ziekenhuis.

Op termijn zou daardoor Roosendaal zijn eigen kraamcentrum verliezen. We vroegen deze zaterdag het publiek in Roosendaal slechts twee dingen: 1. Is men bekend met dit voornemen en 2. Wat vindt men van dit idee?

Op de eerste vraag antwoordde 66% dat ze al wel iets van dit plan gehoord hebben. Maar voor een derde van de geënquêteerden was dit de eerste keer dat men er over vernam. Qua goede voorlichting heeft Franciscus dus nog een hoop te doen.

Maar of ze er met goede voorlichting zullen komen is nog maar de vraag want uit onze enquête bleek ook dat maar liefst 85% van de Roosendalers het helemaal niet ziet zitten om niet meer in Roosendaal te kunnen bevallen. Het plan om de verloskunde uit te plaatsen bevalt ons dus helemaal niet! 11% vond het niet zo’n belangrijke zaak en slechts 4% is het met de plannenmakers van Franciscus en Lievensberg eens.

Voor de SP reden genoeg om een echte actie op te gaan zetten voor het behoud van een volwaardig ziekenhuis inclusief een afdeling verloskunde. Na een geslaagde informatie/discussie bijeenkomst die we 2 december vanuit de Roosendaalse gemeenteraad hebben  georganiseerd, was deze enquête dus de volgende stap om de Roosendaalse bevolking te waarschuwen voor  de gevolgen van de fusieplannen van de ziekenhuisbestuurders.  

wordt ongetwijfeld vervolgd…

Teken hier de petitie voor behoud van een volwaardig ziekenhuis in Roosendaal

 

Reactie toevoegen

Vul hierboven uw contactgegevens in. We gebruiken deze gegevens om persoonlijk contact met u op te kunnen nemen.
Meer informatie staat in ons 
privacy reglement

 

Volg SP Roosendaal

U bent hier