h

Plannen Roosendaalse binnenstad gaan miljoenen kosten

6 maart 2014

Plannen Roosendaalse binnenstad gaan miljoenen kosten

De Roosendalers zijn in de St. Jan met een spetterende reclameshow geïnformeerd over de plannen van Riek Bakker en haar team. CDA-wethouder Verbraak gaat helemaal mee in de euforie en concludeert in BNdeStem van dinsdag 3 maart jl. - zonder zich op de hoogte te stellen van de opvattingen van de diverse politieke partijen: “Het merendeel van de politieke partijen is positief’. Wat de SP betreft is dat een voorbarige conclusie.  

De SP moet concluderen dat er door het College van Roosendaalse Lijst, PvdA en CDA vooral veel geld gestopt is in de externe projectgroep van mevr. Bakker en haar medewerkers. En uit de recente mededeling van wethouder Verbraak blijkt dat het College in de komende paar maanden nog eens 100.000 euro extra wil overmaken aan mevr. Riek Bakker. De bedoeling is dat mevr. Bakker de marktpartijen in actie krijgt. Van dat deel van haar opdracht is echter  nog helemaal niets te zien.

Natuurlijk vindt de SP dat het tijd werd dat nu eindelijk vanuit verschillende  invalshoeken een plan voor de Binnenstad is ontwikkeld. Dit na vele jaren ad hoc beleid en het nemen van slechte beslissingen door het gemeentebestuur ten aanzien van de binnenstad (Rosada, bouwen van parkeergarages , aanleg Nieuwe Markt etc.).

Inmiddels ligt het plan op tafel en is ook duidelijk geworden met welke grote bedragen dit gemoeid gaat.  Prof. Bakker stelt dat de gemeente als eerste met  investeringen van miljoenen euro’s over de brug  moet komen en dat dan de vastgoedbeleggers en investeerders later zullen aansluiten, en wel met  75 miljoen en veelvouden daarvan.  Dat de marktpartijen in actie gaan komen, dat klinkt heel mooi. Daar kun je inderdaad een spetterende show in de St Jan van maken. Duidelijk is echter ook dat het gaat om vage en globale toezeggingen wellicht, maar geen enkele concrete afspraak.  

En daar wringt voor de SP toch wel de schoen. Als het er om gaat dat de gemeente Roosendaal vele miljoenen moet gaan investeren in de binnenstad, dan wordt het tijd om deze pretentieuze plannen van professor Riek Bakker en consorten te beoordelen in deze tijd. Een tijd  waarin we te maken hebben met een crisis. Vele Roosendalers kampen  met werkloosheid en er is een steeds grotere deling tussen arm en rijk. Juist ook in een periode waarin de gemeente steeds meer  taken toebedeeld krijgt vanuit de Rijksoverheid. Taken die uitgevoerd moeten gaan worden met een kleiner budget.

We leven op dit moment in een tumultueuze tijd  waarin de issues zijn “Is er ook straks   voldoende (thuis)zorg voor ouderen en mensen met een beperking”,  “ Hoe krijgen we mensen aan de slag” en “hoe bieden we ook in de komende tijd optimale jeugdzorg”. Dat gaan namelijk ook de taken van de gemeente worden. Belangrijke taken voor vele  inwoners van Roosendaal.

De SP Roosendaal vindt de Binnenstad erg belangrijk, maar niet ten koste van alles. Niet ten koste van zorg, werk en jeugd en ook niet van voorzieningen in de wijken en dorpen. In een economische mindere tijd is het erg belangrijk om keuzes te maken. Dat zou dit College meer moeten beseffen en zich minder bezig moeten houden met prestige projecten.

We hadden al Stadsoevers en de Passerelle, maar ook de Binnenstad lijkt zich te ontwikkelen tot een prestige project van dit gemeentebestuur.  Wat de SP betreft heeft Professor Riek Bakker haar werk gedaan. De markt is nu aan zet.  En op  termijn, in betere tijden kan een gemeente investeren in bijvoorbeeld een cityring.  Nu is er geld nodig voor wat de mensen echt bezig houdt:  werk, zorg, onderwijs en wonen.

Ada Oudhof, lijsttrekker SP Roosendaal

Reacties

Hoi jullie partij programma sluit goed aan bij mijn visie wat er in Roosendaal moet blijven en wat niet.
Wat niet moet gebeuren is het plan van Riekje Bakker uitvoeren ,dit een geldverslindend plan en daarbij onzinnig , maar er moet eens wat afgewerkt worden in dit dorp,, Bv tussen de markten de A58 en betere en snellere toegang tot wijken en nog iets je laat het haven gebied toch niet zo liggen.
Zorg dat het voetbal stadion overdekt word en houd daar allerlei festiviteiten in.
En zo kan ik nog wel even doorgaan; maar er staan in ieder geval veel positieve onderwerpen in jullie programma.
Maar ga tot het uiterste om dat plan van de binnenstad te stoppen .dan ben ik bereid om op jullie te stemmen.
gr Peter

Hallo SP ers, ik had niet gedacht bij het invullen van de kieswijzer dat ik bij de SP Roosendaal zou uitkomen.
Kennelijk hebben jullie nogal wat overeenkomsten die bij mij ook leven over Roosendaal waar ik nu al 40 jaar woon en in gewerkt heb. Zorgen jullie er ook voor dat de bussluis bij 't Zand gehandhaafd blijft ,dat zal dan een heleboel verkeer en mensenlevens sparen.

Ik kan me voorstellen dat Peter Kesseler de bui ook al ziet hangen aangaande de tuin van Mariadal {BN/DeStem van 8 mei}
We kunnen er op wachten, dat als de kettingzagen van de gemeente uitgeraasd zijn, onder het mom van een 'open karakter' van de tuin te creëren, deze tuin snel zal vervallen tot een drugsnest en zal het dus gaan verloederen, waar we niet op zitten te wachten.
De tuin is nu nog een juweeltje, dus zeker niet 'opengooien'. Wel toegankelijk maken voor de ware tuin/rust liefhebber die geen probleem heeft met een paar euro entreegeld.
Dan de maandagmarkt op de Nieuwe Markt. We moeten niet vergeten dat marktkramen ook winkels zijn, dus waarom die 't centrum uitjagen ?
Goed idee om bomen op de Nieuwe Markt te plaatsen, wel opletten dat deze bomen goed in beton kunnen wortelen.
Heeft Riek Bakker nog meer 'heldere' ideeën ?

Reactie toevoegen

Vul hierboven uw contactgegevens in. We gebruiken deze gegevens om persoonlijk contact met u op te kunnen nemen.
Meer informatie staat in ons 
privacy reglement

 

Volg SP Roosendaal

U bent hier