h

Duidelijkheid gevraagd in kwestie drugshostel

5 september 2014

Duidelijkheid gevraagd in kwestie drugshostel

In het lastige en gecompliceerde dossier van de woonvoorziening voor drugsverslaafden (in de volksmond drugshostel) is door vraag en antwoord van de SP naar een opening gezocht. SP fractie voorzitter Ada Oudhof  had onze eigen wethouder gevraagd nu snel duidelijkheid te verschaffen:  Is het niet tijd om een knoop door te hakken en te kijken of een andere plek,of is gebruik van een bestaand gebouw een snellere optie dan de vestiging van een woonvoorziening aan de Freijterslaan /Wouwseweg?

In de antwoorden van wethouder Polderman wordt duidelijk waar de schoen precies wringt: De procedures rond de ruimtelijke ordeningsvragen - bestemmingsplan en omgevingsvergunning-  lopen nu wel zo’n beetje op hun eind. De gemeente is in een laatste uitspraak van de bestuursrechter in Breda opgedragen  de beslissing op het beroep van het bedrijf Liebau nader te onderbouwen. Dat lijkt voor de juristen op het stadskantoor geen onmogelijke klus. Dan komt eindelijk in die slepende bezwarenprocedure  een einde. Maar het grootste probleem zit niet in die bouwprocedures maar in de vraag is de financiering wel rond te krijgen? Die vraag ligt al meer dan een jaar onbeantwoord, en de wethouder heeft nu druk  gezet op juist die kwestie. Die vraag moet echter regionaal beantwoord worden. In verband met de gemeenteraadsverkiezingen is die kwestie (te)lang blijven liggen. 

Daarom heeft Polderman juist die vraag op de agenda gezet van de regiogemeenten die betrokken zijn bij dit dossier. Dan zijn er 2 mogelijkheden: Als die gemeenten unaniem zeggen te willen doorgaan en ook financieel de consequenties daarvan te zullen dragen, dan kan de woonvoorziening binnen afzienbare tijd aan de Freijterslaan gebouwd worden. De andere optie is dat er geen instemming komt van de regio gemeenten en dan is het einde verhaal voor het plan voor de woonvoorziening. De SP hecht er erg aan dat we nu snel  hierop duidelijkheid krijgen want voor ons staat wel voorop dat er iets moet gebeuren aan de opvang van  dak- en thuislozen waaronder ook de lastige en vaak voor overlast zorgende groep van drugsverslaafden. Die door de stad laten zwerven langer dan strikt noodzakelijk is voor ons geen optie.  Door de vraag en het antwoord van de SP komt er nu snel helderheid. Een makkelijk dossier wordt het nooit maar het laten aansloffen is voor ons niet meer aan de orde.

Reacties

Geen vrijblijvend, maar een streng afkickregime, zover mogelijk buiten de bewoonde wereld, gevrijwaard van drugs, geeft de beste resultaten

Waarom moet er gebouwd worden ? Er staan veel kantoorpanden leeg en deze zouden uitstekend geschikt zijn. Ze liggen ook vaak niet in het midden van een woonwijk zodat de overlast veel minder zijn. twee vliegen in een klap. Bijkomend voordeel is dat de gemeente niet weer met een pand opgezadeld blijft als het project zou stoppen. Dan zeg je gewoon de huur op. En doordat er heel veel leeg staat kun je een goeie prijs bedingen.

Reactie toevoegen

Vul hierboven uw contactgegevens in. We gebruiken deze gegevens om persoonlijk contact met u op te kunnen nemen.
Meer informatie staat in ons 
privacy reglement

 

Volg SP Roosendaal

U bent hier