h

Actie HUUR TE DUUR!

7 april 2015

Actie HUUR TE DUUR!

In december 2014 is tijdens de thema-avond van afdeling aangegeven dat we rond dit thema een actie zouden gaan opzetten. Een flink aantal mensen heeft toen aangegeven dat zij mee willen werken aan deze actie. Tot op heden toe hebben we nog geen beroep hoeven te doen op onze leden.

 

Actie huur te duur
De sluitingsdatum van de actie ‘huur te duur’ komt langzaam maar zeker in zicht. In deze actie wordt aandacht gevraagd voor te hoge huurprijzen. Heeft u te maken met huurprijsverhogingen? Laat het ons dan weten!

Via onze raadsfractie zijn al een aantal resultaten geboekt Zo hebben we gerealiseerd dat in de nieuwe woonagenda speciaal aandacht wordt geschonken aan betaalbare woningen.

Verder is er door de fractie aandacht gevraagd aan het armoede probleem van vele huurders met daarmee gepaard gaande huisuitzettingen. De wethouder zal dit probleem binnenkort aankaarten bij de woningcorporatie.

Door de landelijke druk die steeds meer door diverse organisaties worden geuit ten aanzien van de huren, en de armoede die er toch heerst onder de bevolking van Roosendaal. Zal het Allee Wonen ook niet ontgaan zijn en heeft zij aangegeven dat in juli 2015 voor de laagste inkomens een beperkte huurstijging zal zijn van 1%.

Mede gezien al deze resultaten kunnen we toch spreken van succes. Het getuigd ook van creativiteit dat met zo min mogelijk inzet van mensen een zodanig resultaat valt te behalen.

Dit betekent uiteraard niet dat wij nu op onze lauweren gaan rusten. Zij die zich in december 2014 hebben aangemeld voor deze actie bewaar nog even uw geduld. In de komende tijd kan het misschien mogelijk zijn dat wij wel een beroep op u gaan doen!

Reactie toevoegen

Vul hierboven uw contactgegevens in. We gebruiken deze gegevens om persoonlijk contact met u op te kunnen nemen.
Meer informatie staat in ons 
privacy reglement

 

Volg SP Roosendaal

U bent hier