h

SP Roosendaal opent Meldpunt WMO – Hulp in de Huishouding

24 augustus 2015

SP Roosendaal opent Meldpunt WMO – Hulp in de Huishouding

Dankzij een motie van de SP-fractie in de Roosendaalse gemeenteraad wordt er vanuit het College een onderzoek gestart naar de bereikbaarheid en tevredenheid over de WMO – Hulp in de Huishouding. De SP Roosendaal is zelf ook benieuwd naar de ervaringen met het aanvragen van WMO en Hulp in de Huishouding.

De SP Roosendaal wil nagaan of de WMO-gelden voor huishoudelijke hulp wel optimaal worden ingezet. Ondanks de vergrijzing en de daarmee gepaarde noodzaak voor meer voorzieningen en ondersteuning in de thuissituatie, worden de beschikbare budgetten hiervoor niet volledig benut. De SP Roosendaal vindt dit vreemd en heeft daarom een motie ingediend voor een onderzoek naar de bereikbaarheid en tevredenheid over de WMO voor Hulp in de Huishouding. Voor meer informatie hierover zie het artikel van 28 juli jl. op onze website.
De SP Roosendaal wil zelf ook graag ervaringen horen over de aanvraag van WMO voor huishoudelijke hulp. Wij willen zoveel mogelijk mensen bereiken die hun verhaal kwijt willen hierover, zodat wij ons een goed beeld kunnen vormen van de aanvraagprocedures en wat hier mogelijk fout gaat. Wij vinden het belangrijk dat mensen die zorg en ondersteuning nodig hebben, ook voldoende zorg en ondersteuning krijgen. Daarom moeten de gelden voor Hulp in de Huishouding maximaal worden ingezet.

Heeft u ervaringen met de aanvraag van WMO voor Hulp in de Huishouding en wilt u deze met ons delen? Vul dan  de vragen in op https://roosendaal.sp.nl/wmo. De gemelde ervaringen kunnen dan meegenomen worden tijdens de raadsvergadering waarin dit onderwerp aan bod komt.

Foto: Ali Zounuzy

 
 

 

Reactie toevoegen

Vul hierboven uw contactgegevens in. We gebruiken deze gegevens om persoonlijk contact met u op te kunnen nemen.
Meer informatie staat in ons 
privacy reglement

 

Volg SP Roosendaal

U bent hier