h

SP Wethouder Hugo Polderman ontvangt zilveren tomaat

11 januari 2016

SP Wethouder Hugo Polderman ontvangt zilveren tomaat

Foto: Frans Konings

Onze altijd zo vlot gebekte wethouder Hugo Polderman was zaterdagmiddag even beduusd. Had hij zich zo goed voorbereid om tijdens de nieuwjaarsreceptie van de SP een toelichting te geven op het gemeentelijk milieu- en gezondheidsbeleid; werd ie ineens in het zonnetje gezet.

Tiny Kox, fractievoorzitter SP in de Eerste Kamer, speldde hem de Zilveren Tomaat op. De hoge SP-onderscheiding heeft Hugo (dit jaar 65) verdiend omdat hij zich al veertig jaar met hart en ziel inzet voor zijn partij, en dan met name in Roosendaal.

Lang geleden begon Zeeuwse Hugo als opbouwwerker in de Westrand. Al gauw kwam hij tot de conclusie dat er een hoop te verbeteren viel aan Roosendaal. Er werden talloze acties gepland aan zijn keukentafel en hij ging van deur tot deur om het SP-verhaal te vertellen.

Hugo werd het eerste SP-raadslid in Roosendaal, hij werd statenlid en uiteindelijk kwam hij zelfs in de Tweede Kamer terecht. Dat laatste was niet echt zijn blijste dag toen hij dat hoorde, aldus Tiny Kox. Hugo
moet immers vooraan in de linies staan. Dankzij Hugo en de leden van het eerste uur groeide de SP in Roosendaal uit tot een fractie met vijf zetels. En het nooit verwachte gebeurde: na de laatste verkiezingen werd Hugo de eerste SP-wethouder. Hij kreeg ‘zorg’ als pakket, gezien de bezuinigingen een heel zware portefeuille, zei  Ada Oudhof, voorzitter van de Roosendaalse SP-fractie.

Al dat werk mag weleens beloond worden, vond de SP. Vandaar die Zilveren Tomaat. En toen Hugo niet meer zo beduusd was, was ie er blij mee. ‘Ons doel is om de wereld (en Roosendaal) te veranderen, en dat blijft zo. Ik heb koninklijke onderscheidingen geweigerd, maar  met deze ben ik heel vereerd’.

Door Jeannine Hermans

Reacties

Geachte mw Schellekens,

Dank voor uw opmerkzaamheid. U heeft natuurlijk gelijk.

Inmiddels is de fout hersteld.

Met vriendelijke groet,

Ernst van Dam
 

Reactie toevoegen

Vul hierboven uw contactgegevens in. We gebruiken deze gegevens om persoonlijk contact met u op te kunnen nemen.
Meer informatie staat in ons 
privacy reglement

 

Volg SP Roosendaal

U bent hier