h

SP Roosendaal op bezoek in wijk Kalsdonk

5 februari 2016

SP Roosendaal op bezoek in wijk Kalsdonk

Vrijdag 29 januari 2016 is een delegatie van de SP Roosendaal op werkbezoek geweest in Kalsdonk om daar geïnformeerd te worden over een aantal activiteiten.

Foto: SP

Via de vrijwilligers van de wijksportvereniging hebben wij inzicht gekregen wat zij zoal doen. Uit hun verhaal blijkt dat er grote behoefte bestaat aan deze activiteit. Ook zien zij in het algemeen ook een positieve verandering qua gezondheid en een opleving van de belevingswereld van de deelnemers. Naast een kleine financiële bijdrage die aan de deelnemers gevraagd wordt, voelen de deelnemers zich ook meer betrokken bij het wijkgebeuren wat zich weer vertaald dat deze mensen zich op een aantal gebieden inzetten als vrijwilliger.

Naast de inzet van vele vrijwilligers is er voor een aantal uren professionele ondersteuning die broodnodig is om de vrijwilligers te ondersteunen.

Het vervolg gesprek was met de vrijwilligers van het STAteam (Samen Tegen Armoede) Kalsdonk. In de wijk zijn ongeveer 12 tot 15 mensen actief bezig om met vaste regelmaat huisbezoeken af te leggen aan bewoners in de wijk. De gesprekken met bewoners zijn divers, voor de 1 is het gewoon een gesprek met luisterend oor, voor de andere kan het betekenen dat door directe signalering van problemen deskundge hulp ingeroepen kan worden.

Foto: SP

De vrijwilligers die vol overgave en passie zich inzetten voor deze activiteit, zien dit niet als gewoon vrijwilligerswerk maar voelen het als gewoon normaal werk (ook al staat er geen enkele vergoeding tegenover).

In de visie van de vrijwilligers zou het beleid voor mensen die een uitkering van de gemeente ontvangen coulanter kunnen zijn en dit soort activiteiten in het kader van de tegenprestatie dit vrijwilligerswerk gelijk te plaatsen als de te werkstellingen in reguliere arbeid.

Voor de SP delegatie was het een leerzame ochtend en een bewijs dat een goed voorliggend veld een goede bijdrage kan leveren in de wijken.

Reactie toevoegen

Vul hierboven uw contactgegevens in. We gebruiken deze gegevens om persoonlijk contact met u op te kunnen nemen.
Meer informatie staat in ons 
privacy reglement

 

Volg SP Roosendaal

U bent hier