h

Stop uitverkoop huurwoningen

20 februari 2016

Stop uitverkoop huurwoningen

Foto: SP Roosendaal

Zaterdag 20 februari 2016 heeft de SP Roosendaal actie gevoerd op de Bovendonk 106 te Roosendaal voor het behoud van sociale huurwoningen. Met deze actie roept de SP Roosendaal op tot het stopzetten van de uitverkoop van huurwoningen door AlleeWonen.

Op 10 december 2014 is in de gemeenteraad Roosendaal de motie "Uitbreiding sociale huurwoningen" van de SP aangenomen. Deze motie is dan ook verwerkt in de woonagenda van Roosendaal. Het is voor de SP een doorn in het oog, dat AlleeWonen de grootste huisvester in Roosendaal nog steeds woningen aan de huurmarkt onttrekt.

Aan de ene kant regelen we dat er in de sociale sector woningen bijkomen en aan de andere kant gaat de uitverkoop van sociale huurwoningen gewoon door. Volgens AlleeWonen zijn dit woningen waar weinig vraag naar is en niet tot de doelgroep van de SP behoren! Wie bepaalt wat onze doelgroep is? AlleeWonen in ieder geval niet!

Ook het argument dat met de opbrengst van de verkoop van deze woningen geïnvesteerd kan worden in kleine betaalbare huurwoningen houdt geen stand. Alle mooie woorden van AlleeWonen ten spijt, vinden wij dat zij zich bezig moeten houden met de verhuur van sociale woningbouw: niet meer en niet minder.

Gelijktijdig hebben wij ook de verantwoordelijke wethouder in Roosendaal verzocht om een aantal vragen te beantwoorden, bijvoorbeeld waar blijven de prestatie afspraken met AlleeWonen? AlleeWonen heeft al gereageerd op onze actie, en ons uitgenodigd voor een gesprek.

Het zal niet alleen bij de actie van vandaag blijven. De SP Roosendaal zal zowel in de gemeenteraad als daarbuiten actie blijven voeren voor betaalbare sociale huurwoningen. Wij roepen dan ook iedereen op om samen met ons de strijd aan te gaan en de uitverkoop van huurwoningen te stoppen!

Foto: SP Roosendaal
Foto: SP Roosendaal

Reactie toevoegen

Vul hierboven uw contactgegevens in. We gebruiken deze gegevens om persoonlijk contact met u op te kunnen nemen.
Meer informatie staat in ons 
privacy reglement

 

Volg SP Roosendaal

U bent hier