h

SP Roosendaal overtuigt College van noodzaak zwemonderwijs

30 maart 2016

SP Roosendaal overtuigt College van noodzaak zwemonderwijs

De SP-fractie in de Roosendaalse gemeenteraad heeft aandacht gevraagd voor het feit dat kinderen uit arme gezinnen niet meer leren zwemmen. Per 1 augustus 2012 is in Roosendaal het schoolzwemmen afgeschaft. De SP-fractie heeft toen al direct aangegeven dat hierdoor mogelijk een grote groep kinderen uit arme gezinnen niet meer deel zou gaan nemen aan zwemles.

Dat blijkt nu ook feitelijk het geval te zijn. De SP vindt dat zwemvaardigheid in waterrijk Nederland een vereiste is. Ook dreigt vooral bij oudere kinderen een sociaal isolement als ze niet kunnen zwemmen. De SP-fractie vindt dat er extra geld moet komen om kinderen uit arme gezinnen in de gelegenheid te stellen ook te leren zwemmen. De SP heeft het College gevraagd hiervoor extra geld toe te kennen. Het College heeft positief op het voorstel van de SP geantwoord.

De extra gelden zullen worden toegekend aan Stichting Paul. Die stichting heeft het op zich genomen om voor kinderen in armoede zwemlessen te vergoeden. Stichting Paul ziet zich geconfronteerd met een inhaalvraag voor zwemlessen voor kinderen van arme ouders. Stichting Paul heeft via een brief aan de raad om een incidenteel extra budget voor zwemlessen gedurende twee jaar voor 30.000 euro per jaar gevraagd. Het College heeft toegezegd in april 2016 te zullen aangegeven uit welke pot die middelen beschikbaar gesteld zullen worden.

Reactie toevoegen

Vul hierboven uw contactgegevens in. We gebruiken deze gegevens om persoonlijk contact met u op te kunnen nemen.
Meer informatie staat in ons 
privacy reglement

 

Volg SP Roosendaal

U bent hier