h

Zorg dat iedereen in Roosendaal mee kan blijven doen!

13 maart 2016

Zorg dat iedereen in Roosendaal mee kan blijven doen!

Foto: SP

Politieke beschouwingen SP Roosendaal - Op donderdag 3 maart jl. waren de jaarlijkse politieke beschouwingen in de Roosendaalse gemeenteraad. Alle politieke partijen geven dan aan wat zij belangrijk vinden voor het komende jaar en welke richting we in Roosendaal op zouden moeten gaan. Onze fractievoorzitter Ada Oudhof heeft de prioriteiten van de SP aangegeven.

Ze heeft er o.a. op gewezen dat we moeten blijven investeren in voorzieningen dicht bij de mensen, het zogenaamde voorliggende veld. Voorzieningen die laagdrempelig en ook voor iedereen bekend en bereikbaar zijn. Vanuit zorg- en welzijnsinstanties horen we dat het nodig is dat mensen nog meer in hun eigen omgeving een helpende hand krijgen van laagdrempelige wijkteams om de juiste zorg en ondersteuning te vinden. Zodat er meer en sneller wat gedaan kan worden aan eenzaamheid, armoede en veiligheid.

De SP vindt ook dat we minder regels en meer maatwerk moeten hebben in de bijstand. Dat de regels moeten aansluiten op de behoeften en het belang van de mensen in de bijstand. Zodat de re-integratie echt een bijdrage levert om de betrokkenen weer terug op de arbeidsmarkt te krijgen. En ook dat de samenleving ermee gediend kan zijn. Bijvoorbeeld door mensen in te zetten als vrijwilliger bij maatschappelijke taken (zoals armoedeteams of sportclubs). Daarnaast moeten zij ook de mogelijkheid krijgen om wat bij te verdienen op de uitkering, zonder dat dat meteen gekort wordt op de uitkering.

Ada Oudhof heeft er op gewezen dat het belangrijk is dat er een adequaat woningaanbod is in de stad. Goedkope, betaalbare huurwoningen naast dure koopwoningen. De SP-fractie is daarom ook tegen de uitverkoop door Allee Wonen van sociale huurwoningen. Voor starters op de woonmarkt is er in Roosendaal nog steeds onvoldoende aanbod. In de woonagenda is dit opgenomen, maar dat moet dan wel ook worden uitgevoerd. De SP vindt dat er voor arbeidsmigranten, vluchtelingen en andere specifieke doelgroepen zoals ouderen en jongeren op kort termijn adequate woonvoorzieningen beschikbaar moeten zijn.

De SP vindt verder dat alle vormen van overlast in de wijken en dorpen serieus aangepakt moeten worden. Bewoners van wijken en dorpen geven aan vaak last te hebben van het drugs dealen. Voor de SP is het belangrijk dat op een constructieve wijze de drugsoverlast in wijken en dorpen aangepakt gaat worden. Dat betekent niet alleen sanctionerend optreden, maar ook professioneel jongerenwerk inzetten en voorzieningen creëren (bijvoorbeeld aan de rand van Roosendaal) waar men legaal, zonder overlast te veroorzaken voor anderen, aan het benodigde kan komen.

De fractievoorzitter van de SP heeft in de vergadering gesteld dat Roosendaal ook in de komende jaren sociaal, levendig en gezellig moet blijven. Dat er steeds meer goede initiatieven vanuit de inwoners zelf komen en dat het mooi is dat mensen weer meer naar elkaar om kijken en dat het samen doen ook ten goede lijkt te komen aan de onderlinge solidariteit. Dat dit proces vanuit de overheid ondersteund en verder mogelijk gemaakt moet worden zodat iedereen in Roosendaal mee kan doen en mee kan blijven doen, zodat er geen mensen tussen wal en schip geraken.

De volledige tekst van de SP bij de politieke beschouwingen leest u via de link hieronder.

Reactie toevoegen

Vul hierboven uw contactgegevens in. We gebruiken deze gegevens om persoonlijk contact met u op te kunnen nemen.
Meer informatie staat in ons 
privacy reglement

 

Volg SP Roosendaal

U bent hier