h

Motie onderzoek ouderenhuisvesting aangenomen

25 april 2016

Motie onderzoek ouderenhuisvesting aangenomen

In de raadsvergadering van donderdag 21 april werd het raadsvoorstel besproken met betrekking tot  het rapport van de rekenkamer ‘ouderenhuisvesting in Roosendaal’. Er werden in het rapport een aantal voorstellen gedaan waaronder een onderzoek naar de woonbehoeften van ouderen zelf in Roosendaal.   Het rapport van de rekenkamer had al geconcludeerd dat ouderen helemaal niet zo geneigd zijn om te verhuizen. Dat doen zij alleen als het echt niet anders kan. De SP wil graag weten of en wanneer het echt niet anders kan. Zij wil graag van ouderen zelf weten wat zij nodig hebben en wat zij zouden willen.

De ouderenbond had aangegeven dat zij weinig betrokken waren bij de woonagenda en in de woonagenda worden ouderen wel benoemd, maar niet als specifieke groep met eigen behoeften benaderd.

De manier waarop naar de woonbehoeften van ouderen wordt gekeken wordt grotendeels bepaald door de visie van woningcorporaties en zorginstellingen. Zij zijn geneigd vanuit hun eigen standpunt naar ouderen te kijken. Daar komen best goede initiatieven uit voort. De vraag die de SP graag beantwoord wil zien of deze initiatieven wel aansluiten bij de behoeften van ouderen zelf. De SP is van mening dat ouderen zelf gevraagd moet worden wat hun wensen en behoeften zijn ten aanzien van levensbestendig wonen.

Daarom heeft de SP een voorstel (motie) ingediend waarbij zij het college de opdracht geeft om onderzoek te doen naar de wensen van ouderen zelf ten aanzien van hun woonomgeving.  In het voorstel (motie) benoemde de SP specifiek de ouderen in kleine kernen en allochtone ouderen omdat zij van mening is dat beide groepen hun eigen specifieke aandachtspunten ervaren.

Na de uitleg van het voorstel (motie) door Marion Heessels, tijdelijk lid van de fractie van de SP,  werd de motie gelukkig gesteund door de fracties van de RL, fractie Partij Verhoeven, VVD en het CDA en werd deze daardoor aangenomen.

En het was fijn dat wethouder Toine Theunis in zijn betoog aangaf het nut van zo’n onderzoek in te zien en gemotiveerd is de motie uit te voeren.

Reactie toevoegen

Vul hierboven uw contactgegevens in. We gebruiken deze gegevens om persoonlijk contact met u op te kunnen nemen.
Meer informatie staat in ons 
privacy reglement

 

Volg SP Roosendaal

U bent hier