h

SP op pad in Kortendijk voor Nationaal ZorgFonds

2 juli 2016

SP op pad in Kortendijk voor Nationaal ZorgFonds

Foto: SP

Bijna 150 steunbetuigingen heeft de SP Roosendaal in samenwerking met het Nationaal ZorgFonds zaterdag 2 juli opgehaald. Dertig SP'ers uit de hele regio gingen op pad om met buurtbewoners in de Kortendijk te praten over het Nationaal ZorgFonds. Ook SP Tweede Kamerlid Henk van Gerven en SP Europarlementariër Dennis de Jong waren aanwezig. Het Nationaal ZorgFonds is een brede landelijke beweging die pleit voor het afschaffen van de zorgverzekeraars en het eigen risico. Veel buurtbewoners staan achter dit initiatief dat al meer dan 40.000 steunbetuigingen heeft.

Foto: SP

Het gesprek aan de deur ging over het Nationaal ZorgFonds zonder eigen risico. “Het eigen risico is belachelijk en veel mensen kunnen zelfs niet eens meer naar de tandarts. Je kunt straks aan iemand zijn gebit zien of hij een goed inkomen heeft,” vertelde een buurtbewoner gefrustreerd. Het Nationaal ZorgFonds wil weer een goed basispakket organiseren voor iedereen. Fysiotherapie, tandzorg voor volwassen en geestelijke gezondheidszorg komen terug in dat basispakket. 

Vrijdag 15 juli organiseert het Nationaal ZorgFonds een informatieavond in 't Dijksteeke (Dijkcentrum 191 in Roosendaal). Iedereen is welkom om te komen luisteren en zijn of haar vragen te stellen.

Foto: SP

Foto: SP

Foto: SP

Foto: SP

Reactie toevoegen

U bent hier