h

SP-wethouder Hugo Polderman stopt met als opvolger Corné van Poppel

6 september 2016

SP-wethouder Hugo Polderman stopt met als opvolger Corné van Poppel

Foto: Internetbode

Hugo Polderman stopt per 1 oktober a.s. als SP-wethouder in Roosendaal. Hugo wordt opgevolgd door huidig SP-raadslid Corné van Poppel.

Hugo treedt om privé en gezondheidsredenen af. Het wethouderschap was voor hem de laatste tijd lichamelijk en mentaal te belastend geworden. Vanochtend heeft Hugo zijn besluit aan het college toegelicht en vanmiddag vond er een persconferentie hierover plaats.

Hugo is vanaf maart 2014 wethouder voor de SP in Roosendaal. Hij heeft de overgang van de zorg en jeugdzorg naar de gemeente in goede banen geleid. De zorg is dichter bij de mensen komen te staan met dank aan Hugo. Hij heeft onder meer de Raad voor het Sociaal Domein ingesteld, waardoor de mensen en cliënten in Roosendaal meer betrokken worden bij de veranderingen in de zorg.

Huidig SP-raadslid Corné van Poppel gaat het wethouderschap van Hugo overnemen. Corné zit vanaf 2010 in de gemeenteraad en is momenteel teamleider in het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam. Naast politieke ervaring heeft Corné dan ook ruime ervaring in de zorg. Wij verwachten daarom dat Corné de portefeuille van Hugo goed kan overnemen. Marion Heessels zal de vrijgevallen plek van Corné in de gemeenteraad overnemen. Tevens zal Hugo afzien van zijn wachtgeld.

Reacties

ik heb vrijdag Corné vrijdagavond ontmoet in Nispen .
Bij de opening van het 25 jarig jubileum van de Heemkundekring ,, De Heerlijckheijd Nispen ,,.
Hij kwam sympathiek op mij over ,chapeau.
met vriendelijke groet ,
Cees Sep.

Reactie toevoegen

Vul hierboven uw contactgegevens in. We gebruiken deze gegevens om persoonlijk contact met u op te kunnen nemen.
Meer informatie staat in ons 
privacy reglement

 

Volg SP Roosendaal

U bent hier