h

SP-actie "dubbel glas" Westrand 5 jaar na dato succes

23 juni 2017

SP-actie "dubbel glas" Westrand 5 jaar na dato succes

Recentelijk mochten we in BNDeStem van 7 juni 2017 lezen dat Woningcorporatie AlleeWonen de woningen in de Westrand gaat renoveren. In de categorie ‘beter laat dan nooit’ heeft de SP dus 5 jaar na dato(!) alsnog het gelijk gekregen. Hoe zat het ook al weer?

 In februari 2012 kreeg de Roosendaalse SP afdeling signalen van bewoners van de Westrandflats dat hun stookkosten de spuigaten uitliepen. Bij koude winters moesten zij bijna met hun jas aan in de flat zitten omdat het niet warm gestookt kon worden. Alle warmte verdween linea recta naar buiten.

Foto: SP

Reden genoeg dus voor de SP om onderzoek te doen onder de bewoners. Daarin bleek een grote behoefte aan onder meer dubbel glas, om zo de warmte enigszins binnen te houden. Daarnaast ook in zijn geheel een betere isolatie van de woningen.

De resultaten van de enquête werden gebundeld en in een zwartboek aangeboden aan de directie van (toen nog) Aramis AlleeWonen. Alhoewel de problemen werden onderkend werd er te kennen gegeven dat er op dit moment nog geen tijd, geld en plannen waren om een en ander aan te pakken.

Tot volle tevredenheid van de SP fractie is het tij nu gekeerd en worden deze zaken alsnog gerealiseerd. De SP fractie is ook verheugd om te lezen dat AlleeWonen zich terughoudend heeft opgesteld bij het verhogen van de huurprijzen. “Steeds meer mensen hebben moeite om de huurpijzen te kunnen voldoen en dreigen anders hun woonruimte te verliezen”, aldus SP raadslid Marcel van der Aa. “Het is dan ook goed dat de lastenstijging achterwege blijft en zelfs in sommige gevallen sprake kan zijn van een huurverlaging.”

Uit het nieuwsbericht blijkt maar eens te meer dat de SP fractie weet wat er speelt in de stad en welke richting het op moet gaan met Roosendaal. Alleen jammer dat het eerst vijf jaar moet duren. 

Reactie toevoegen

Vul hierboven uw contactgegevens in. We gebruiken deze gegevens om persoonlijk contact met u op te kunnen nemen.
Meer informatie staat in ons 
privacy reglement

 

Volg SP Roosendaal

U bent hier