h

Inspirerend bezoek aan coffeeshop in Goes

29 januari 2018

Inspirerend bezoek aan coffeeshop in Goes

Foto: Mike van Heumen

Op vrijdag 26 januari brachten twee SP-raadsleden een bezoek aan de coffeeshop High Life te goes. Marion Heessels en Mike van Heumen deden dit niet omdat ze zo'n zin hadden om te blowen, maar om van de uitbater van High Life te horen hoe het softdrugsbeleid in Goes geregeld is.

Met het verdwijnen van de coffeeshops in Roosendaal in 2009 verdween ook de mogelijkheid voor mensen in Roosendaal om legaal aan een jointje te komen. Een gat in de markt, dachten lokale straatschoffies. In de loop der jaren hebben deze schoffies zich ontpopt tot ware drugsdealers die zich gedragen alsof ze koningen zijn in de wijken. Deze dealers zijn steeds meer overlast gaan veroorzaken in de wijken. Steeds meer mensen zien wel eens dat er gedeald wordt in hun straat en ervaren hier ook steeds meer overlast van.

Foto: SP

Het huidige beleid werkt dus onvoldoende en moet volgens de SP dan ook flink op de schop. Daarom was het goed om te horen hoe de zaakjes in Goes geregeld zijn. Politie, sociaal-pedagogisch werkers, gemeente en coffeeshop werken allemaal samen om de overlast op straat tot een minimum te beperken. En dat werkt!

Marion en Mike waren onder de indruk van de betrokkenheid van de uitbater bij de maatschappij en de bevlogen manier waarop hij over zijn coffeeshop praatte. Ook hebben zij veel inspiratie en ideeën opgedaan over hoe het softdrugsbeleid in Roosendaal vorm gegeven zou moeten worden. Als we de zaakjes in Roosendaal net zo goed zouden regelen als in Goes dan zou de drugsoverlast in de wijken van Roosendaal in ieder geval een stuk minder groot zijn. Het wordt daarom tijd dat de Roosendaalse politiek stopt met wegkijken en de opening van een coffeeshop (het liefst mét gereguleerde wietteelt) in Roosendaal weer mogelijk maakt!

Foto: SP

Reacties

Ook als liberaal kan ik het hier helemaal mee eens zijn.

Reactie toevoegen

Vul hierboven uw contactgegevens in. We gebruiken deze gegevens om persoonlijk contact met u op te kunnen nemen.
Meer informatie staat in ons 
privacy reglement

 

Volg SP Roosendaal

U bent hier