h

De laatste Beneluxtrein vanuit Roosendaal

9 april 2018

De laatste Beneluxtrein vanuit Roosendaal

Foto: SP

Op zondag 8 april reed de Beneluxtrein van Amsterdam naar Brussel voor het laatst via Roosendaal. Hij rijdt vanaf vandaag grotendeels over de hogesnelheidslijn vanuit Antwerpen naar Nederland. Daardoor komen de stations Noorderkempen en Breda op de route te liggen in plaats van Roosendaal en Dordrecht. De SP zwaaide de laatste trein uit, maar niet van harte. Wij willen een snelle treinverbinding tussen Roosendaal en Antwerpen behouden. Een alternatief moet er komen, zo snel als mogelijk!

Sinds 1957 rijdt de Beneluxtrein, de intercity tussen Brussel en Amsterdam. Deze stopte altijd in Roosendaal, maar daar komt dus vanaf vandaag verandering in. De laatste trein vertrok op zondag 8 april om 22.49 uur vanuit het station van Roosendaal. Reizigers uit Roosendaal en omgeving hebben voortaan veel meer reistijd richting België. Er rijdt nog wel een ‘boemeltreintje’ tussen Roosendaal en Antwerpen, maar dan ben je al zeker vijftig minuten onderweg. En als je via Breda zou willen reizen, om de stoptrein te vermijden, heb je een slechte aansluiting. Daarom heeft de SP samen met andere politieke partijen (PvDA, Roosendaalse Lijst, VLP, VVD, GroenLinks, CDA, CU en D66) een petitie aangeboden aan de NS op initiatief van de PvdA, om ervoor te zorgen dat er zo snel mogelijk een versnelde verbinding komt tussen Roosendaal en Antwerpen. Het staat nu gepland voor 2020, maar dit moet veel sneller!

Foto: SP

Reacties

Goed bezig, prima actie!! Veel succes!!!

Reactie toevoegen

Vul hierboven uw contactgegevens in. We gebruiken deze gegevens om persoonlijk contact met u op te kunnen nemen.
Meer informatie staat in ons 
privacy reglement

 

Volg SP Roosendaal

U bent hier