h

Dag van de Roosendaalse democratie

24 oktober 2019

Dag van de Roosendaalse democratie

Foto: SP

Op woensdag 23 en op donderdag 24 oktober werd de dag van de Roosendaalse democratie gehouden in The Loods en Innovitapark.
Op de woensdagochtend kwamen basis-,kader- en mavoleerlingen van het Da Vinci College en van het Jan Tinbergen College kennis maken met politiek, democratie en debatteren! Op de donderdagochtend was het beurt aan havo- en vwoleerlingen van het Norbertus Gertrudis Lyceum en van het Jan Tinbergen College.

De Dag van de Roosendaalse Democratie heeft als doel om jongeren in aanraking te laten komen met de lokale politiek en ze te inspireren om op wat voor manier dan ook hun stem te laten horen. Het programma bestond uit verschillende activiteiten die door Christel de Laat werd begeleid en gepresenteerd. De dag werd geopend door onze nieuwe burgemeester Han van Midden en de wethouder René van Ginderen.

Bij de ene activiteit kregen de leerlingen een graffiti workshop in The Loods om hun ‘Droombeeld van Roosendaal’ te maken. Deze graffiti komt op panelen, zodat deze later een plaats kunnen krijgen in bv. het nieuwe Stadskantoor. Bij de andere activiteit gingen de leerlingen kennismaken met de lokale politiek in het Innovitapark door in gesprek te gaan met raadsleden over twee verschillende stellingen. “Het Herstaco-stadion en de wijk eromheen moeten een 24-uurs vergunning krijgen voor feesten en uitgaan” en “Er moet een kabelbaan worden aangelegd tussen de Roosendaalse binnenstad en outletcenter Rosada”.

Tot slot werd de ochtend afgesloten met een debat onder begeleiding van Nick Schoemaker van het Debatinstituut, dit aan de hand van dezelfde stellingen.

Kortom: twee hele leuke en interessante dagen. Niet alleen voor deze leerlingen, maar ook zeker voor alle aanwezige raadsleden en de jongerenraad.

Reactie toevoegen

Vul hierboven uw contactgegevens in. We gebruiken deze gegevens om persoonlijk contact met u op te kunnen nemen.
Meer informatie staat in ons 
privacy reglement

 

Volg SP Roosendaal

U bent hier