h

Antwoorden wethouder op vragen SP over warmtenet onvoldoende

14 december 2019

Antwoorden wethouder op vragen SP over warmtenet onvoldoende

Foto: SP

Afgelopen week hebben wij aan de wethouder vragen gesteld over de aanleg van het warmtenet in de westrand. Zo wilden wij te weten komen of het warmtenet wel een goed idee is en of iedereen die inspraak zou moeten hebben dat ook had.

Uit de antwoorden blijkt dat de wethouder geen probleem ziet met de hoeveelheid afval en het behalen van de klimaatdoelstelling in relatie tot het warmtenet.
Wel geeft de wethouder aan dat hij zich zal (blijven) orienteren op andere duurzame bronnen die wanneer restwarmte op termijn minder beschikbaar wordt, kunnen worden ingezet als vervangende bron voor warmtenetten

Daarnaast geeft de wethouder aan dat de kosten in de gaten worden gehouden maar dat deze goedkoper zullen zijn dan huizen verwarmen door aardgas, rekeninghoudend met de stijgende aardgas prijzen.
Wat betreft onze vraag over wie welke verantwoordelijkheden heeft en wie de risicos draagt moeten we helaas nog wachten op een antwoord. De wethouder geeft aan dat het projectplan en de financiering volledig transparant aan de gemeenteraad zullen worden voorgelegd.
In dat projectplan zullen de risico's worden toegelicht en welke maatregelen worden getroffen. Dus we zullen hiervoor moeten wachten op het projectplan.

Tenslotte geeft de wethouder aan dat de komende maanden aan een technische- en financiële uitwerking van het project wordt gewerkt waarna deze uitwerking zal worden voorgedragen aan de raad.

De antwoorden die door de wethouder zijn gegeven vinden wij echter inhoudelijk onvoldoende. Wat vooral naar voren komt is dat er veel onzekerheden zijn en om die reden heeft onze fractie vervolgvragen ingediend.
Met deze vervolgvragen willen we vooral meer duidelijkheid over de financiën, de risico's voor de bewoners met betrekking tot de kosten en kwaliteit en meer duidelijkheid over de afvalstromen in het kader van de milieudoelstellingen . We hopen zo spoedig mogelijk antwoord te hebben op deze vragen.

Reactie toevoegen

Vul hierboven uw contactgegevens in. We gebruiken deze gegevens om persoonlijk contact met u op te kunnen nemen.
Meer informatie staat in ons 
privacy reglement

 

Volg SP Roosendaal

U bent hier