h

Dozendaal, de verdozing van Roosendaal

27 maart 2020

Dozendaal, de verdozing van Roosendaal

Foto: SP

Roosendaal haalt tegenwoordig het landelijke nieuws met ons vestigingsbeleid voor bedrijven. Zo stond in NRC Handelsblad van 4 maart een aardige column van journalist Freek Schravesande. Hij was op bezoek geweest bij de keet van Borchwerf 2, de organisatie die de kavels op dit bedrijventerrein verpatst, pardon verkoopt.

Schravesande was zich rot geschrokken en schrijft dan ook o.m.: “Nergens is de verdozing van het landschap zo zichtbaar als in Roosendaal. Hier vind je de XXL-gebouwen die in heel West Europa onze online-bestelhonger moeten stillen. Megadozen vol spul van Calvin Klein en de Lidl. Alleen al die van Primarkt is 18 voetbalvelden groot. Ze staan op het bedrijventerrein nabij de stad.”

We kennen het, wie met de trein er langs rijdt, ziet die eindeloze muren langschuiven. Het wordt dan gewoon donker in de trein. Maar kennelijk is het nog niet genoeg dat hiermee Borchwerf verpest is; het laatste plan is om ook aan de andere kant van de stad, op het oude Philipsterrein zo’n kolos te laten bouwen. Terecht zijn de bewoners in Kalsdonk in verzet gekomen. Ze tekenden bezwaar aan en maar liefst 327 Kalsdonkers ondersteunen al het bezwaar. De discussie spitste zich onlangs toe op de verwachte overlast van het verkeer. Door druk van dit verzet lukte het om de Bredaseweg tot 30 km weg te laten verklaren en ze af te sluiten voor vrachtverkeer. Een motie die daartoe opriep kreeg een meerderheid in de raad. Tegen de zin van verkeerwethouder Lok (VVD) die dit een onnodige beperking vond. Een klein winstpuntje voor de bewoners. Maar dat daarmee hun grootste bezwaar nog niet van de baan is, is wel duidelijk. Wie meer wil weten over de acties van de Kalsdonkers, op www.CA58.nl is alles te vinden. Onze SP fractie zal in de gemeenteraad zoveel mogelijk deze mensen blijven steunen. Wordt dus vervolgt.

Vul hierboven uw contactgegevens in. We gebruiken deze gegevens om persoonlijk contact met u op te kunnen nemen.
Meer informatie staat in ons 
privacy reglement

 

Volg SP Roosendaal

U bent hier