h

Nog geen besluit over verruiming koopzondagen

26 april 2007

Nog geen besluit over verruiming koopzondagen

Er zal in de raadsvergadering van 26 april nog geen besluit genomen worden over verruiming van het aantal koopzondagen.
De extra commissie Samenleving kwam woensdag niet verder dan de eerste termijn van de fracties, waarna de meerderheid van de commissie tot de conclusie kwam dat het raadsvoorstel nog niet behandeld kan worden.

De commissievergadering zal nu waarschijnlijk voortgezet worden tijdens de commissievergadering van 9 mei a.s., waarna er in de raad van 31 mei besluiten genomen worden.
Zoals het er nu naar uitziet wordt er een amendement door de Roosendaalse Lijst en de PvdA ingediend, dat het mogelijk maakt dat Rosada alle zondagen open gaat en voor de overige winkels in Roosendaal een maximum van 15.
Hiermee gebeurt er exact wat de SP voorspeld heeft dat het voorstel van PvdA wethouder Pelle afgezwakt wordt om het mogelijk te maken dat Rosada 52 zondagen open kan.
De SP heeft in de commissie nog eens duidelijk gemaakt waarom wij tegen het verruimen van de zondagopeningen zijn. (zie bijdrage 1e termijn op de website).
Wij hebben aandacht gevraagd voor de positie van de kleine zelfstandigen en het winkelpersoneel en nog eens duidelijk gemaakt dat ook de bewoners helemaal niet zitten te wachten op meer zondag openstelling.
Het college en wethouder Pelle voorop gedraagt zich als een loopjongen van Rosada en het grootwinkelbedrijf en toont zich daarbij onbetrouwbaar naar de regio toe door tegen de afspraken in dat er niet getornd zal worden aan de 12 koopzondagen, dit nu wel en op eigen houtje mogelijk te willen maken.
Ook wordt nog steeds geen duidelijk antwoord gegeven over de juridische grondslag van het besluit, het toeristisch regime.

De eerste slag lijkt gewonnen te zijn, maar daarmee zijn we er nog niet, want ook het aangekondigde amendement van de Roosendaalse Lijst en de PvdA gaat ons veel te ver. Wij zullen ervoor knokken dat de huidige 12 koopzondagen in stand gehouden worden.

Peter den Hartog
Fractievoorzitter SP

Vul hierboven uw contactgegevens in. We gebruiken deze gegevens om persoonlijk contact met u op te kunnen nemen.
Meer informatie staat in ons 
privacy reglement

 

Volg SP Roosendaal

U bent hier