h

Koopzondagenbesluit vernietigt door College van beroep Bedrijfsleven

21 januari 2009

Koopzondagenbesluit vernietigt door College van beroep Bedrijfsleven

Het College van beroep voor het Bedrijfsleven heeft de stichting Keerpunt gelijk gegeven in het beroep tegen de 52 koopzondagen voor Rosada.
Nu het besluit van de gemeenteraad door het college van beroep vernietigd is ontstaat een nieuwe politieke situatie en zal de gemeenteraad een nieuw besluit moeten nemen.
Gelet op de huidige politieke verhoudingen zal dit een bijzonder debat gaan worden, want er is geen meerderheid voor 52 koopzondagen voor Rosada en 15 voor de Binnenstad.

Triest is het ook om nu te constateren dat de toenmalige wethouder Jan Pelle zoveel haast had met het ervoor zorgen dat Rosada 52 zondagen per jaar open kon gaan dat hij fouten gemaakt heeft bij de besluitvorming.
Volgens fractievoorzitter Peter den Hartog ontstaat is een gevolg van het besluit van het college van beroep dat het door de raad genomen besluit van 27 mei 2007 van tafel geveegd is en zal de gemeenteraad een nieuw besluit moeten nemen. “Formeel is nu het oude besluit weer van kracht dat inhoud dat er maximaal 12 koopzondagen zijn voor zowel Rosada als de rest van Roosendaal” aldus Peter.
De SP fractie zal dit onderwerp vanavond agenderen in de commissie Samenleving en aandringen op een raadsdebat over de koopzondagen. Zoals het er nu naar uitziet zal dit geagendeerd worden voor de raad van donderdag 5 februari a.s.
Indien de standpunten van de partijen in de gemeenteraad niet veranderd zijn na mei 2007 zal het koopzondagenbesluit dan teruggedraaid worden.

Vul hierboven uw contactgegevens in. We gebruiken deze gegevens om persoonlijk contact met u op te kunnen nemen.
Meer informatie staat in ons 
privacy reglement

 

Volg SP Roosendaal

U bent hier