h

SP stelt vragen over verkeersdrukte Burgerhout

4 februari 2009

SP stelt vragen over verkeersdrukte Burgerhout

Zondagmiddag 1 februari jl. was er een door het Bewonersplatform georganiseerde en drukbezochte bijeenkomst voor bewoners van de wijk Burgerhout. Onderwerp van de bijeenkomst was de grote parkeerdruk in de wijk en dan vooral de straten aan de rand van het betaald parkeren gebied bij de Boulevard.

Er werden veel suggesties gedaan om de overlast te verminderen, zoals het invoeren van betaald parkeren in (een deel van) van Burgerhout met of zonder een vergunningensysteem en het aanleggen van meer parkeerterreinen .
Aan het slot van de bijeenkomst werd geconcludeerd dat gedegen onderzoek noodzakelijk is voordat besluiten genomen worden over het al dan niet invoeren van betaald parkeren.
Naar de mening van de SP fractie is het van groot belang om op korte termijn het parkeerbeleid van Roosendaal te onderzoeken, waarbij in ieder geval de volgende zaken aan de orde gesteld worden:

    • Omvang van het gebied waarvoor betaald parkeren moet gelden;
    • Vergunningensysteem met eventueel een bezoekersregeling, zoals in veel gemeenten;

De SP heeft graag antwoord op de volgende vragen:

    1. Is het college van BenW bereid om een onderzoek uit te voeren naar aspecten van betaald parkeren, zoals hierboven gemeld wordt?
    2. zo ja, wanneer? En zo nee, waarom niet?

Peter den Hartog, namens de fractie van de SP

Vul hierboven uw contactgegevens in. We gebruiken deze gegevens om persoonlijk contact met u op te kunnen nemen.
Meer informatie staat in ons 
privacy reglement

 

Volg SP Roosendaal

U bent hier