h

Aanbesteding WMO

5 mei 2009

Aanbesteding WMO

Bij thuiszorginstanties, maar zeker ook bij hun cliënten heerst de vrees, dat de zorg op korte termijn verder achteruit zal gaan. Ook de fractie van de SP deelt deze zorg.
Nu binnenkort de nieuwe aanbestedingsronden gaan plaatsvinden wenst de fractie van de SP haar standpunten aan de betreffende portefeuillehouder kenbaar te maken en in het verlengde daarvan een aantal vragen te stellen.

De fractie van de SP vindt het onjuist dat schoonmaakbedrijven een rol gaan spelen in het zorgtraject. Immers het schoonmaken in een huishouden vereist geheel andere vaardigheden en kennis dan het schoonmaken van kantoren en fabrieken. Voor het schoonmaken in een zorgsituatie is minstens een opleiding binnen de zorg noodzakelijk waardoor rekening kan worden gehouden met de speciale situatie waarin deze cliënten zich bevinden. Schoonmaak en zorg vereisen kwaliteit van de zorgondersteuners en hier moet een redelijk tarief tegenover staan. De zorg mag niet verschralen.

De fractie van de SP heeft dan ook de volgende vragen:

    1. Is het college het met de fractie van de SP eens dat kwaliteit van zorg en het menselijk aspect daarbij voorop moet staan ?
    2. Wat gaat het college doen om de onrust bij de organisaties in de thuiszorg weg te nemen ?
    3. Is het college bereid om samen met de thuiszorgorganisaties naar een oplossing te zoeken ?
    4. Kan het college de toezegging doen dat de huishoudelijke zorg vanuit de thuiszorgorganisaties verzorgd blijft worden en dat daar een redelijk tarief zal worden gehanteerd?

Namens de fractie van de SP.
Tineke Claessens

Vul hierboven uw contactgegevens in. We gebruiken deze gegevens om persoonlijk contact met u op te kunnen nemen.
Meer informatie staat in ons 
privacy reglement

 

Volg SP Roosendaal

U bent hier