h

SP eist uitleg over financiering nieuw stadskantoor/ VMBO

25 januari 2010

SP eist uitleg over financiering nieuw stadskantoor/ VMBO

Onderwerp: Handelwijze van het college van BenW bij besluitvorming over VMBO en Nieuw Stadkantoor in relatie tot Strategische Financiële Verkenningen 2010-2014 en uitlatingen van wethouder Van Griensven hieromtrent in BN/de Stem van vrijdag 22 januari 2010.

De SP fractie wil het college van BenW interpelleren(ter verantwoording roepen) inzake het gevoerde beleid bij de besluitvorming over het VMBO en het Nieuwe Stadkantoor
De SP fractie pleit al anderhalf jaar voor het maken van keuzes. Wij hebben in december bij de behandeling van de raadsvoorstellen tot het beschikbaar stellen van 60 miljoen euro voor de bouw van het VMBO en het Nieuwe Stadskantoor dan ook gepleit voor uitstelling van de besluitvorming tot er in april 2010 een nieuw college aangetreden is.
Ook hebben wij meerdere malen onze verbazing uitgesproken over het feit dat het college op geen enkele wijze actie ondernam in het inzichtelijk maken van de meerjaren financiële ramingen.
Het is ronduit schokkend te noemen dat een maand na de besluitvorming over het VMBO er gigantische bezuinigingen in het vooruitzicht gesteld worden, terwijl daar in december nog niet over gerept werd.
Het lijkt er dan ook op dat het college doelbewust gewacht heeft met de Financiële Verkenningen 2010-2014 tot een besluit over het VMBO en het Stadskantoor genomen was.
De uitlatingen van wethouder Van Griensven in dit kader in BN/deStem van vrijdag 22 januari jl. spreken ook boekdelen. Zonder enige gene wordt nu gemeld of “de omleiding van de A-58, het opknappen van het openbaar gebied, het verhogen van de leefbaarheid in wijken en dorpen, straks nog wel te financieren is”.
Het college heeft duidelijk een keuze gemaakt, want Spoorhaven, VMBO, Nieuw Stadskantoor en doorontwikkeling van de organisatie, de andere Majeure Opgaven, worden niet genoemd in de opsomming.
Het heeft er dan ook alle schijn van dat de Raad in december 2009 onjuist en onvolledig geïnformeerd is bij de besluitvorming over het VMBO en het Nieuwe Stadskantoor

De SP fractie heeft de volgende vragen:

    1. Wanneer was de wethouder Financiën op de hoogte van de ontwikkelingen van het meerjaren financieel perspectief?
    2. Waarom wordt de raad pas nu na de besluitvorming over VMBO en Stadskantoor geïnformeerd over de meerjarenramingen?
    3. Waarom heeft het college geen afweging gemaakt tussen alle Majeure Opgaven en het VMBO, Nieuw Stadskantoor, Spoorhaven en doorontwikkeling gemeentelijke organisatie buiten de mogelijke bezuinigingen gehouden?

Peter den Hartog
Fractie SP

Vul hierboven uw contactgegevens in. We gebruiken deze gegevens om persoonlijk contact met u op te kunnen nemen.
Meer informatie staat in ons 
privacy reglement

 

Volg SP Roosendaal

U bent hier