h

Actiecomité Stadskantoor zet gemeenteraad in zijn hemd

22 februari 2010

Actiecomité Stadskantoor zet gemeenteraad in zijn hemd

Het actiecomité Stadskantoor Nee heeft zich vrijdag jl. uiteindelijk openbaar gemaakt en in een heldere notitie duidelijk gemaakt dat een nieuw stadskantoor nooit budgettair neutraal gebouwd kan worden. Ze gebruiken veel argumenten die de SP ook al genoemd heeft in de raad van 15 december en 28 januari. De SP heeft steeds betoogd dat er een slecht en onvoldragen voorstel door het college ingediend is dat er snel doorheen gejast moest worden voor de gemeenteraadsverkiezingen. Er wordt gepokerd met miljoenen, waarvan de Roosendaalse bevolking uiteindelijk de rekening moet betalen.

Het huidige stadskantoor kan prima gerenoveerd worden op de huidige plaats en dat kan voor de langere termijn nog een behoorlijke bezuiniging opleveren, omdat bij de creëren van flexibele werkplekken tot 30% bezuinigd kan worden op de bedrijfsvoering (personeel, werkplekken etc.). Deze bezuinigingen hebben we de komende jaren hard nodig om de voorzieningen in de wijken en dorpen in stand te houden en nog liever te verbeteren.
Ik ben benieuwd hoe de fracties van het CDA, PvdA, VVD, Groen Links en de Roosendaalse Lijst zich hier uit gaan redden.
Het CDA heeft voor de Raad van donderdag een interpellatie aangevraagd en de VVD heeft vragen gesteld aan het college. Opmerkelijk is echter dat het actiecomité zich baseert op exact dezelfde stukken waarover de raad in december een besluit genomen heeft. Er is dan ook maar 1 conclusie te trekken en dat is dat de 5 partijen die hierboven genoemd zijn de stukken niet goed bestudeerd hebben en een onbezonnen besluit genomen hebben voor de nieuwbouw van het Stadskantoor.
Nu duidelijk is dat niet voldaan kan worden aan de randvoorwaarde voor budgettaire neutraliteit kan het niet anders dan dat de nieuwbouw van het Stadskantoor afgeblazen wordt. Een gevolg hiervan is dat het Da Vincicollege waarschijnlijk zal besluiten om op de huidige locatie aan de laan van België een nieuwe school te gaan bouwen.
Het zal een uniek feit zijn dat de SP één van zijn belangrijkste verkiezingsitems al voor de verkiezingen binnengehaald kan hebben. Nu maar afwachten hoe sterk de knieën van het CDA, de Roosendaalse Lijst en de VVD zijn.
De PvdA en Groen Links lijken, waarschijnlijk tegen beter weten in, hun standpunt te handhaven dat er wel nieuwbouw moet komen.
De SP zal in ieder geval op zaterdag 27 februari nog flink campagne gaan voeren tegen de nieuwbouw van het Stadskantoor met een spetterende actie.
Stadskantoor Nee: Stem SP
Peter den Hartog

Vul hierboven uw contactgegevens in. We gebruiken deze gegevens om persoonlijk contact met u op te kunnen nemen.
Meer informatie staat in ons 
privacy reglement

 

Volg SP Roosendaal

U bent hier