h

Burgemeester Marijnen gaat boekje te buiten

27 maart 2010

Burgemeester Marijnen gaat boekje te buiten

Burgemeester Marijnen heeft deze week zonder toestemming te vragen een e-mail van een gemeenteraadslid aan een externe onderzoeker aan de leden van het presidium ter hand gesteld. Hij gaat hiermee zijn boekje te buiten. SP fractievoorzitter Peter den Hartog heeft hem hierover een brief geschreven en zal de Burgemeester in de Raadsvergadering van 21 april interpelleren over zijn handelwijze. Het lijkt erop dat de aandacht voor de nieuwbouw van het Stadskantoor verlegd moet worden naar de vorm. Voelt het college nattigheid met de uitkomsten van het onderzoek?
Hieronder de brief die verstuurd is.

Aan de heer Marijnen (voorzitter Ben W en gemeenteraad)
Met deze brief wil ik mijn verontwaardiging duidelijk maken over uw handelwijze inzake de e-mail van T. Schijvenaars (fractievoorzitter Nieuwe Democraten) van 23 maart jl. aan de heer W. Theijse van Metrum inzake het “second opinion” onderzoek over een mogelijk te bouwen Stadskantoor.
Ik heb grote bezwaren tegen het feit dat u zonder toestemming te vragen aan de heer Schijvenaars deze mail ter hand gesteld heeft aan de leden van het Presidium. U bent hiermee naar mijn mening uw boekje te buiten gegaan. U heeft geen enkele bevoegdheid, om zonder dat betrokkene daar toestemming voor gegeven heeft, een e-mail van een gemeenteraadslid aan een door de gemeente ingehuurde onafhankelijke onderzoeker ter hand te stellen van derden en dus ook niet aan gemeenteraadsleden.
Navraag bij de heer Schijvenaars heeft mij duidelijk gemaakt dat hij geen enkele weet had van uw actie.
Het is voor mij gissen wat uw beweegredenen geweest zijn, maar het gevoel bekruipt mij dat u de aandacht rond het onderzoek over het nieuw stadskantoor wilt verleggen van de inhoud naar de vorm waarmee u duidelijk uw rol als voorzitter van het college van BenW laat prevaleren boven het voorzitterschap van de gemeenteraad.
U heeft mij ooit duidelijk gemaakt dat de relatie tussen gemeenteraad en college van BenW uiteindelijk enkel gebaseerd is op vertrouwen en dat is nu juist hetgeen waar ik ernstig aan twijfel. Het dossier “Nieuw Stadskantoor” houdt de Roosendaalse bevolking erg bezig, waarbij minstens 80% tegen is. Het oude college van BenW (waar u voorzitter van bent) is voor en momenteel wordt een nieuwe college gevormd. Enige terughoudendheid hierbij had ik correcter gevonden.
Bij deze meld ik u dat ik u hierover tijdens de Raadsvergadering van 21 april a.s zal interpelleren.

Met vriendelijke groet,

Peter den Hartog
Fractievoorzitter SP

Vul hierboven uw contactgegevens in. We gebruiken deze gegevens om persoonlijk contact met u op te kunnen nemen.
Meer informatie staat in ons 
privacy reglement

 

Volg SP Roosendaal

U bent hier